Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de Sürekli'den teşkilata 'İstanbul' talimatı

AK Parti'de Sürekli'den teşkilata 'İstanbul' talimatı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçe başkanlarına ve belediye başkanlarına İstanbul için liste talimatı verdi. İl başkanlığında gerçekleşen toplantıya 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci de katıldı. Başkan Sürekli'den ilçe ve belediye başkanlarıyla toplantı

  • Ege Postası
  • 22.05.2019 - 19:13

EGEPOSTASI- Yeni yönetim kurulunu geçtiğimiz hafta sonu kamuoyuyla paylaşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile bir araya geldi.  Toplantıda Sürekli’nin ilçe başkanlarına ve belediye başkanlarına İstanbul için talimat verdiği öğrenildi. Talimata göre; ilçe başkanları yönetimleri ile belediye başkanları ise meclis üyeleriyle bir araya gelerek İstanbul’daki tanıdık, dost ve akrabaları hakkında veri sunmalarını isteyecek. 

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili Binali Yıldırım’ı geride bıraktığı sandık sonuçlarına gelen itirazların ardından YSK seçimi 23 Haziran’da yenileme kararı almıştı. CHP kanadı İzmir’den İstanbul’a akın ederek İmamoğlu’na desteklerini iletirken AK Parti cephesi de kolları sıvadı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yönetiminde gerçekleşen yönetim kurulu zirvesi ve ilçe ile belediye başkanları toplantılarının ardından İstanbul’da Yıldırım’a katkı sunulacağı teşkilata duyurulmuştu. Başkan Sürekli’nin ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla il binasında gerçekleştirdiği toplantıya katılan Zeybekci sürece dair açıklamalarda bulundu.

BEN BURADAYIM, DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİM

‘İzmir’de teşkilat çalışmalarını sürdürecek misiniz'’ sorusunu yanıtlayan Zeybekci, “Misafir olarak geldim. İl başkanımızla bir görüşmemiz vardı, ilçe başkanlarıyla toplantıdaymış, sadece arkadaşlara ‘merhaba’ dedim çıktım, o kadar. Ben buradayım, daha önce de söyledim. Biz bu mahalledeniz!” dedi.

23 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek yarışa değinen Zeybekci, “Çalışmalara katılımımız oluyor. Gidip geliyoruz. Arkadaşlara, derneklere, yemeklere, iftarlara katılıyorum” açıklamasında bulundu. 

Zeybekci ayrıca tartışmalı sürece dair ilk kez konuştu ve “YSK’nın kararı gayet net. Herkes YSK’nın kararına herkes uyacak ve saygı duyacak. Açıkça söyleyeyim; Binali Yıldırım ne ded? ‘Çaldılar’ dedi. ‘Çalmadık’ diyebildiler m? Çalmadıysanız kardeşim 4 ilçe sayıldığında 29 binden 13 bine nasıl iniyor far? Kesinlikle çaldılar. Bariz, açık bir şekilde hırsızlık, suistimal vardır. Bütün İstanbul sayılsın dendiğinde CHP niye itiraz ett? O zaman sayılsaydı YSK’nın böyle bir şeyine de gerek kalmazdı” ifadelerini kullandı.

Zeybekci, “Burada da onlarca buna benzer dedikodular, söylentiler geldi. İzmir’deki bizim yaptığımız anket sonuçlarıyla aldığımız sonuç arasında fark vardır ama sonuçları etkileyecek bir değişiklik olacağını düşünmedik. Biz İzmir’de gerekli itirazlarımızı yaptık. İstanbul’da açık ve seçik şekilde bir şey var! Binali Yıldırım ‘çaldılar’ dediği zaman ‘çalmadık’ diyemezler çünkü çaldıkları belgeli!” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.