Dolar 32,4773
%0.09
Euro 34,7572
%0.1
Altın 2.472,900
%0.43
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’de o ilçelerde temayül mesaisi

AK Parti’de o ilçelerde temayül mesaisi

Belediye başkan aday adayı olmak için istifa eden ilçe başkanlarının yerine gelecek isimlerin belirlenmesi için Cuma günü temayül yoklaması yapılacak. Sandık başına gidip ilçe başkan adayları arasında tercih yapacak olan partililerin talebi genel merkez tarafından değerlendirilecek. Temayül sonuçlarının ardından yapılacak mülakatın ardından belirlenen isimlerin ataması önümüzdeki hafta yapılacak. Üç ilçede ise temayül yapılmayacak. AK Parti'de temayül zamanı

  • Ege Postası
  • 06.12.2018 - 13:22

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’de belediye başkan aday adayı olmak için istifa eden ilçe başkanlarının yerine kimlerin geleceği Cuma günü yapılacak temayül yoklaması sonrası netleşecek. Teşkilat başkanlığının verdiği bilgiye başkanların belediye başkan adaylığı için istifa ettiği Seferihisar, Tire ve Güzelbahçe’de temayül yoklaması yapılmayacak. Bu ilçelerde başkanlık vekaleten yürütülecek. Geriye kalan sekiz ilçede temayül yoklaması yapılacak.

O İSİMLER ADAY ADAYLIĞI İÇİN GÖREVDEN AYRILMIŞTI

Yerel seçim öncesi aday adayı olmak isteyen ilçe başkanlarından Seferihisar’da Serdar Kısaağa, Bergama’da Hakan Koştu, Buca’da Mustafa Arslan, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Bayındır’da Uğur Demirezen, Çiğli’de Mesut Demirkaya, Balçova’da Evrim Özen, Gaziemir’de Nazmi Yılmaz, Tire’de Mustafa Selman İçelli, Bayraklı’da Özgür Hızal, Güzelbahçe’de Burcu Dereci istifalarını sunmuştu.

TİRE, GÜZELBAHÇE VE SEFERİHİSAR DIŞINDAKİ İLÇELERDE TEMAYÜL

Tire, Güzelbahçe ve Seferihisar dışındaki ilçelerde yapılacak temayülün yer ve saati duyurulduktan sonra partililer Cuma günü sandık başına gidecek. İsim sayısı sınırlaması olmadan yapılacak temayülde oy kullanacak olan partililer, ilçe başkanlığına aday olan isimler arasından tercih yapacak.

TEMAYÜLDEN ÇIKAN İSİMLER ARASINDAN BELİRLENENLERİN ATAMASI YAPILACAK

AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, temayül sonuçları Ankara’ya gönderilecek. Temayülden çıkan isimler genel merkez yöneticileri tarafından mülakata alınacak. Ardından belirlenecek isimler genel merkez onayının ardından ilçe başkanı olarak atanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.