Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ak Parti’de kritik toplantı

Ak Parti’de kritik toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Metal yorgunluğu görüyorum” sözleriyle teşkilata ve belediyelere yönelik yaptığı kritik uyarıların ardından Ak Parti’de bugün önemli bir toplantı daha gerçekleştirilecek.

  • Ege Postası
  • 13.09.2017 - 06:50
Ak Parti teşkilatında yenilenme süreci devam ederken, belediyelerle ilgili ilk adım bugün atılacak. Bugünkü toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sunum yapacak. Erdoğan ise toplantının öğleden önceki bölümünde önce basına açık ardından da kapalı bölümde belediye başkanlarıyla bir araya gelecek ve uyarılarını yapacak. Bu toplantının ardından Ak Parti MYK toplanacak.

Yorulanlara mesaj

Erdoğan’ın bugünkü toplantıda belediye başkanlarına da net mesajlar vermesi bekleniyor. Yapılan çalışmaları inceleyen Erdoğan’ın bazı belediye başkanlarıyla yola devam etmeden yana olduğu, bazı belediyelerle ilgili değerlendirmelerini sürdürdüğü kaydediliyor. Erdoğan son olarak, “Yorulan gidecek, kimse partiye yük olmayacak” sözleriyle mesajını vermişti. Toplantıda Erdoğan’ın özellikle “vatandaş-belediye ilişkileri”, “kamu kaynaklarının kullanımı”, “yerel kalkınma” alanlarında mesajlar vermesi bekleniyor.

Kriterler belirlendi

Tüm belediyelerin performansını yıllık olarak ölçen Ak Parti, 2019 yerel seçimleri için daha özel bir çalışma yapıyor. Vatandaşlarla yapılan anketlerin yanı sıra her belediye de belirlenen kriterlerle tek tek ölçülüyor. Ak Parti’de her belediye ile ilgili olarak, “İçme suyu, alt yapı ve çöp toplamaya dair sıkıntılar var mı'”, “Seçim vaatlerinin ne kadarı gerçekleştirildi'”, “Bütçe harcamaları nasıl gidiyor'”, “Yatırım için ayrılan kaynak nereye gidiyor'”, “Belediye gelirleri artırıldı mı, düştü mü'”, “Açılan ve kapanan iş yeri sayısı” ile “Şehirdeki okul ve Hastane ortalamaları” kriterlerine dair değerlendirme yapılıyor. Böylece her belediye ile ilgili hazırlanan dosyalarda kurumsal performans takibe alınıyor, vatandaşların belediyeye dair bakışı da değerlendiriliyor. Gelen her türlü ihbar ve şikayet inceleniyor. MİLLİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.