Dolar 32,5482
%0
Euro 34,8811
%0.04
Altın 2.426,730
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de internet üzerinden başvuru dönemi

AK Parti'de internet üzerinden başvuru dönemi

AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan yeni bir uygulama ile il ve ilçe gençlik kongreleri öncesinde oluşturulan internet bağlantısı üzerinden başvuru alınacak. Kongre.akgenclik.org.tr adresine giren gençler CV’lerini ve AK Parti’ye ne katacaklarını açıklayan bilgi formunu doldurduktan sonra mülakata alınacak. Mülakatta başarılı olanlar il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği görevlerini alacak. Aralarından seçilenler yönetime girecek

  • Ege Postası
  • 12.12.2017 - 12:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Gençlik Kolları’nın il ve ilçe yönetim kurullarında görev almak isteyen gençler için internet üzerinde özel bir site oluşturuldu. www.kongre.akgenclik.org.tr adlı siteye başvuran gençler arasından il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.

İZMİR’DE İKİ HAFTADA BİN BEŞ YÜZ GENÇ AK PARTİ’DE GÖREV ALMAK İÇİN BAŞVURDU

Genel merkez tarafından yaklaşık iki hafta önce açılan siteye İzmir’den şu ana kadar bin 500’ü aşkın gencin başvurduğunu açıklayan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel,  “Şu ana kadar bin 500’ün üzerinde başvuru oldu. 30 ilçede toplam 750 yönetim kurulu üyemiz var. Site üzerinden mevcut yönetim kurulu sayımızı iki katı oranında başvuru oldu. Daha da artacağını düşünüyoruz. Başvurular ilçe kongresi başlamadan üç gün önce bitecek” diye konuştu.

SEÇİLENLERİ MÜLAKATA ÇAĞIRACAĞIZ VE…

İllerdeki kongre süreçlerinin bu hafta sonu biteceğini ve ardından partilerinin büyükşehir kongre süreci takviminin başlayacağını dile getiren AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, başvuranlar arasından yapılacak ön elemenin ardından seçilenlerin mülakata alınacağını ve mülakat sonuçlarına göre yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin belirleneceği bilgisini paylaşarak,

“Genç arkadaşlarımız yeni dönemde kongre.akgenclik.org.tr . adresine girip, CV’lerini dolduracak. Görev almak istedikleri ilçeleri seçiyorlar. Partiye neler katabileceklerini belirtiyorlar. Bu başvuruya göre bu formlar üzerinden değerlendirme yapacağız. Ardından mülakat yapacağız. İlçe kongresi öncesi mülakata davet edilecek arkadaşlar. Aynı prosedür il gençlikte de olacak. Ardından  örneğin 200 başvuru olan bir ilçede ön eleme yapılacak CV’ler arasından. Diyelim ki 25 kişilik yönetim kurulu üyesi var orada. İlk elenen 100 kişiyi ilçeye davet edeceğiz. Orada ilçe başkanı ve tecrübeli ağabeylerimiz huzurunda mülakatlar yapılacak. Arasından seçilenler yönetim kurullarına alınacak.” Bilgisini verdi.

BAŞVURAN TÜM GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN GÖREV ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ

İzmir’de 50 bin genç üyeleri olduğunu kaydeden Başkan Adil Yüksel, başvurup da seçilemeyen gençlerin de partilerinin değişik birimlerinde ve bu birimlere bağlı komisyonlarda görevlendirileceğini aktararak, “Biz İzmir’de 50 bin üyesi olan bir gençlik kolları teşkilatıyız. 50 bin kişilik teşkilatın sinerjisi İzmir’i saracak. 100 bin kişinin üzerinde olan ilçelerde 25 kişilik asil, 13 yedek olmak üzere 38 kişilik yönetim kurulu üyeleri olacak ilçelerde son tüzük değişikliğimizle. 38 kişiyle bitmeyecek. Birimlerimiz var. Onların komisyonları var. Arkasından mahalle başkanları var. Mahalle başkanları mahalle yönetimlerini kuracak. Yani başvuran tüm genç arkadaşlarımızın her yerde görev almasını sağlayacağız” şeklinde sürdürdü sözlerini.

BAŞVURAN GENÇLERDEN HANGİ BİLGİLER İSTENİYOR'

Öte yandan AK Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulan Kongre.akgenclik.org.tr adlı siteye başvuran gençler, önce yönetim adayı başvurusunu tıklıyor, ardından karşılarına çıkan TC Kimlik numarası bölümünü doldurduktan sonra kimlik, meslek, eğitim bilgileri bölümü doldurulduktan sonra, siyasi ve sivil toplum kuruluşu tecrübeleri soruluyor. Siteye giren gençlere, AK Parti üyesi olup olmadıkları, gençlik kollarında bir görev alınıp alınmadığı da sorulduktan sonra ‘Sizin hangi özelliğiniz AK Parti Gençlik Kolları teşkilatlarına nasıl bir katkı sağla? Sizce AK Parti Gençlik Kolları gençliğe nasıl hizmet etmelidi? Sizce ülkemizdeki ve dünyadaki temel problemler nelerdir ve AK Parti Gençlik Kolları bu konuda neler yapabilir'’şeklinde sorular yöneltiliyor. Sitenin son bölümünde ise referans olarak gösterilen kişi olup  olmadığı, varsa adı soyadı ve iletişim bilgileri isteniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.