Dolar 32,5849
%0.3
Euro 35,0684
%0.28
Altın 2.457,590
%0.88
Bist-100 9.821,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de gençlerin başkanından değişim raporu

AK Parti'de gençlerin başkanından değişim raporu

Beydağ ile ilçe kongre startını veren AK Parti üyesi 61 bin gencin başkanı konumundaki Adil Yüksel, gazetemize görev süresinin yanısıra kongre takvimi ve yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Tekrar görev verilmesi durumunda göreve hazır olduklarını kaydeden Başkan Adil Yüksel, “Takdir genel merkez, il yöneticimiz ve milletvekillerinin, ne görev verilirse hazırız” değerlendirmesini yaptı. O ilçelerde yaş engeline takılanlar gidiyor

  • Ege Postası
  • 23.02.2018 - 09:47

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-AK Parti İzmir’de il ve ilçelerin yanı sıra gençlik ve kadın kollarında da kongre heyecanı başladı. AK Parti Gençlik Kolları kongre takvimini Beydağ ile başlattı. Beydağ'da Mustafa Tekin’in başkan seçildiği kongrenin ardından takvim Bergama, Kınık ve Kiraz ile devam edecek. Tüm ilçelerin kongre takvimi ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı tarafından Aydın Şengül’ün atanmasının ardından il teşkilatı ile koordineli ve paralel olarak başlayıp sürecek olan ilçe gençlik kolları kongrelerinin de Mart ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Şubat 2017 yılından bu yana AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdüren Adil Yüksel, Egepostası'na yaptığı özel açıklamalarla bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İNTERNET ÜZERİNDEN 3 BİN GENÇ BAŞVURDU

Bir süre önce başlattıkları internet üzerinden başvuru sistemine 3 bini aşkın başvuru olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Adil Yüksel, kongre.akgenclik.org.tr adresi üzerinden CV doldurarak, görev almak istedikleri ilçeleri belirten gençlerin sayısının kongrelerin başlaması öncesi daha da artmasını beklediklerini dile getirerek, “Genç arkadaşlarımız yeni dönemde kongre.akgenclik.org.tr . adresine girip, CV’lerini dolduruyor. Görev almak istedikleri ilçeleri seçiyor. Partiye neler katabileceklerini belirtiyor. Biz de bu başvuruya göre bu formlar üzerinden değerlendirme yapacağız. Ardından mülakat yapacağız. Arkadaşlar, ilçe kongresi öncesi mülakata davet edilecek. Aynı prosedür il gençlikte de olacak. Ardından örneğin 200 başvuru olan bir ilçede CV'ler arasından ön eleme yapılacak. Diyelim ki 25 kişilik yönetim kurulu üyesi var orada. İlk belirlenen 100 kişiyi davet edeceğiz. Orada ilçe başkanı ve tecrübeli ağabeylerimiz huzurunda mülakatlar yapılacak. Arasından seçilenler yönetim kurullarına alınacak. Başvuru linkimize kongre takvimimizin tamamı açıklanmadığı halde 3 bin gibi bir başvuruya ulaştık. Takvim önümüzdeki günlerde netleştikçe sayı daha da artacak. Beydağ ilçe başkanımız mülakatları yapıyor şu anda” diye konuştu.

MART SONUNA KADAR İLÇE KONGRELERİMİZ SONLANMIŞ OLACAK

İlçe kongre startını Beydağ ile verdiklerini kaydeden AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, kongre takvimine ilişkin, “Bir ay içinde tüm ilçe kongrelerimiz biter. Hafta sonları aynı günde iki üç kongreyi yapıp Mart sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Kongreler kavga ve gürültü değil demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşir. Tüm kongrelerimizi inşallah en güzel şekilde sonlandıracağız” değerlendirmesini yaptı.

5 İLÇEDE 30 YAŞ DEĞİŞİMİ

Birçok ilçede başkan değişimi olacağını, bunların beşinin 30 yaş sınırı nedeniyle kongrelerde gerçekleşeceği bilgisini veren Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, kendisi gibi kongrelerde seçilmeden önce yaş sınırında olanların seçilmeleri durumunda yaş engeline takılmadan görev yapabileceklerini söyledi.

Yüksel, “Biz gençlik kolları olduğumuz için 30 yaş sınırı var. Bu nedenle bizde değişim fazla olur. Biz her yıl gençlik kollarında bu nedenle de değişim yaşarız.30 yaşını dolduran beş ilçe başkanımız var. Onlar zaten kongrelerde yerlerini yeni arkadaşlara bırakacaklar. Çiğli, Menemen, Kemalpaşa, Buca, Karaburun. Karaburun Ayhan Ula, Çiğli Emre Sarı, Menemen Mehmet Gökhan Çelik, Kemalpaşa Yavuzhan Yeğin, Buca Mehmet Taşyağan. Bu arkadaşlarımız kongrelere kadar devam edecekler. Kongrelere bünyemize yeni arkadaşlarımızı alıyoruz, kadrolarımızı daha da gerçekleştiriyoruz. Ben 29 oldum. Seçilirseniz yaşınız geçse de devam edebiliyorsunuz. Göreve devam edersem, yaş engelini geçmiş olacağım. Seçimlerimiz 3 yılda bir oluyor. Gençlikte yetişen arkadaşları ana kademelere, kadın arkadaşları kadın kollarına yönlendiriyoruz. Tecrübeleriyle oralarda yararlı oluyorlar. Kongrelerde gençlik kolları açısından çok güzel gelişim süreçlerine sahne oluyor”

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ’NDE, O GÜN KAPIYI BİZ AÇTIK

Görev süresi boyunca yaptıklarını da anlatan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin olduğu gün il binasının kapısını kendilerinin açtığını belirterek, o günlerde yaşananları şöyle anlattı:

“İl başkanlığını beş aylıkken 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni yaşadık. 2 Şubat’ta göreve başlamıştım. Hatta Ankara’dan İl Başkanları toplantısından dönmüştüm. İlin kapısını açan teşkilattık. Bununla da gurur duyuyoruz. O gün kapıyı biz açtık. Kadın kollarından arkadaşlar da vardı. Sayın Cumhurbaşkanı daha açıklama bile yapmamıştı. Konak Meydanı’nda 27 gün süren nöbetlerimiz oldu. Gençler olarak oradaydık. 15 Temmuz’da üzerimize düşeni sonuna kadar yaptığımıza inanıyorum.”

İZMİR’DE 721 BİN 411 MEKTUP DAĞITTIK

Başkan Adil Yüksel, darbe girişiminin ardından 16 Nisan Referandumu’nu yaşadıklarını, Başbakan Binali Yıldırım’ın gençlere hitaben yazdığı mektuplardan İzmir’in payına düşen 721 bin 411 mektubu dağıtan ilk il olmayı başardıklarını belirtti, şunları söyledi:

“16 Nisan Referandumu’nu yaşadık. Genel merkezin seçim  kampanyası noktasında belirlediği bir çalışma sistemi vardı. Sayın Başbakan'ın gençlere yazdığı mektuplar vardı. İzmir’de 721 bin 411 mektup vardı. Bunu Türkiye’de ilk dağıtan il olduk.”

3 MİLYON EVET GAZETESİ DAĞITTIK, ÜNİVERSİTE TEŞKİLATIMIZ 400 KÖYE GİRDİ

Partisinin Genel Merkezi tarafından yaptırılan Evet Gazetelerinden 3 milyon adet dağıttıklarını da dile getiren AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, üniversite teşkilatı üyesi gençlerin de İzmir’de 400 köye giderek gazeteleri tek tek dağıttığını anlattı:

“Genel merkezin yaptırdığı Evet Gazetesi vardı. İzmir’de 3 milyon adet gazeteyi dağıttık. Üniversite teşkilatımız da dağıttı. Kırsala destek vermek amacıyla yedi ilçede 400 köye üniversite teşkilatımızdan arkadaşlarımızı gönderdik. Köy meydanlarını gezdiler, teker teker her eve gittiler, misafir olup sohbet ettiler. Bu gazeteleri oralarda da dağıttık.”

GENÇ KÜRSÜ ARACILIĞIYLA HER BAKANI GENÇLERLE BULUŞTURDUK

İzmir’e gelen bakanların konuk olduğu Genç Kürsü etkinliği aracılığıyla İzmirli gençlerin bakanlarla buluşturup, onlara istediklerini sorma imkanı tanıdıklarını da kaydeden Başkan Adil Yüksel, “Genç Kürsülerimiz oldu. İzmir’e gelen her bakanımızla Genç Kürsü buluşmasını gerçekleştirdik. Bakanlarımızı ve gençlerimizi buluşturduk" diye konuştu. 

KONGRE SONRASI GENÇ ÜYE SEFERBERLİĞİ

Başkan Adil Yüksel, göreve başladığında 48 bin olan üye sayısını 61 bine çıkardıklarını, kongrelerin tamamlanmasının ardından yeni üye kaydı almayı sürüreceklerini belirterek, genç üye seferberliği başlatacaklarını kaydetti, “Üye sayımız ben geldiğimde 48 bindi, son haftalara bakmadım ama en son 61 bin genç üyemiz var. Kongreden sonra daha ciddi anlamda genç üye seferberliği başlatacağız.” dedi. 

RAMAZAN'DA 5 BİN EVE KONUK OLDUK

Ramazan ayında gençlik teşkilatı olarak 5 bin ev ziyareti gerçekleştirdiklerini de dile getiren açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ramazan aylarında toplam 5 bin ev ziyareti yaptık. İftarlarda ve sahurlarda İzmirli hemşehrilerimizin evine gittik. Ben de her akşam bir ilçeye gidiyordum. Bayramlar, yılbaşında ciddi ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Evlere sadece ana kademe değil gençlerin de gitmesi gerektiğini düşündük. Genç olduğumuz için de daha sempatik karşılanacağımızı gördük.”

TAKDİR GENEL BAŞKAN, İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİMİZİN

Aydın Şengül’in il başkanlığına atanmasıyla başlayacak olan kongre takvim süreci ve görev değişikliği kapsamında görevine devam edip etmeme durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getiren Başkan Adil Yüksel, takdirin genel merkez ve il yöneticileriyle milletvekillerinde olduğunu söyledi, “Genel Başkanımızın, il başkanımızın ve milletvekillerimizin takdiri. Onların takdiri. Fark etmiyor bizim için. Onlar ne görev verirse yaparız.” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.