Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de fikir ayrılığı... Aralarına 'afet' girdi

AK Parti'de fikir ayrılığı... Aralarına 'afet' girdi

AK Partili Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın dün kentte yaşanan deniz taşmasına yönelik ‘Kaldırım belediyeciliği ile buraya kadar. Bu kenti yönetenler,doğanın dersinden çakmış ve sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullanırken, partisinde görev yapan ve aynı zamanda Kordon İşadamları Derneği Başkanı da olan Ömür Şanlı, aksi bir görüş belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek verdi. Şanlı yaşananların ihmal sonucu olmadığını, doğal afet olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin su basmasına anında müdahale ettiğini, genel sekreteri arayarak teşekkür ettiğini açıkladı. AK Parti'de fikir ayrılığı

  • Ege Postası
  • 19.01.2018 - 12:55

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’de dün yaşanan şiddetli yağış ve fırtınanın etkisiyle başta Kordon olmak üzere kentin belli noktalarında yaşanan doğal afeti aratmayan görüntülere AK Partili yöneticiler, ‘Kaldırım belediyeciliği ile buraya kadar-Deniz İzmir’ nitelendirmesini yaptı.

TEMEL YILDIRIM: BU KENTİ YÖNETENLER, DOĞANIN DERSİNDEN ÇAKMIŞ VE SINIFTA KALMIŞTIR

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım yaptığı açıklamada, “Artık deniz bitti. Yağmur düştü, rezalet göründü. İzmir’i “hamaset”le, “duygu sömürüsü” ile, “ideolojik saplantılarla”, yalanlarla yönetmeye çalışanlar için bugün imtihan günüdür. Görünen o ki, bu kenti yönetenler, doğanın dersinden çakmış, sınıfta kalmıştır. Her yağışta sular altında kalan İzmir’in gözbebeği Kordon’un hali, bu kentin ne kadar kötü yönetildiğini gözler önüne sermeye yetmiş ve artmıştır. İzmir’in devasa altyapı sorunları dururken yapboz belediyeciliği ile vakit geçirenlere doğanın attığı tokat yetmez. 2019’da asıl sille, İzmirliler’den gelecek” değerlendirmesini yaptı.

ÖMÜR ŞANLI: YAŞADIĞIMIZ OLAY DOĞAL AFET, İHMAL SÖZKONUSU DEĞİL

Öte yandan AK Parti’de siyaset yapan ve aynı zamanda Kordon İşadamları Derneği Başkanı da olan Ömür Şanlı ise, partisinin aksi bir görüşü savunarak, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına destek vererek, büyükşehir belediyesi ekiplerinin özellikle Kordon’daki su basması başta olmak üzere duruma anında müdahale ettiğini ve herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını dile getirdi.

ŞANLI: BÜYÜKŞEHİRİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI NEDENİYLE GENEL SEKRETERİ ARAYIP TEŞEKKÜR ETTİM

Şanlı da yaşananların ihmalden kaynaklı değil doğal afet sonucu ortaya çıktığını kaydeden AK Partili siyasetçi ve Dernek Başkanı Ömür Şanlı,

“İzmir Büyükşehir Belediyesi, lodosun şiddetini arttırması ve suların gelmesiyle birlikte anında müdahale etti. İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, temizlik ve fen işleri gibi birimler de  büyük gayret gösterdi. Olayın ilk başından itibaren Büyükşehir, HİM ve üst düzey yetkililerle temas halindeydik. Hem esnafımız hem de bizler taleplerimizi ilettik. İzmir’de yaşadığımız olay doğal bir afetin sonucudur. Burada ihmal söz konusu değildir. Bundan 10 yıl önce de yine böyle bir durumla karşılaşmıştık. Körfez’deki suların dalgalar halinde dükkanlara girmesine engel olunamazdı. Bu doğa olayına ‘ihmal’ demek doğru değil. Büyükşehir Belediyesi’nin özverili çalışmaları nedeniyle bizzat sayın genel sekreteri de arayıp teşekkür etim. Zaten Başkan Aziz Kocaoğlu da yaptığı açıklamada yağmur suyu ayrıştırma ve kanal çalışmaları hakkında bilgiler verdi” ifadelerini kullandı.

AZİZ KOCAOĞLU AFET İLE İLGİLİ ŞU DEĞERLENDİRMEYİ YAPMIŞTI

"ŞUNU SAMİMİYETLE SÖYLÜYORUM..."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, bir televizyon programının canlı yayınına telefonla bağlanarak, yağmur suyu ayrıştırmalarını sürekli yapmalarına karşın, denizin med-cezir yapması nedeniyle dalgaların karaya vurmasıyla bir doğal afet yaşandığını,yapacak birşeyleri olmadığını belirtti.

KOCAOĞLU: DENİZİN BÖYLE GÜÇLÜ DALGALARLA TAŞMASINA YAPACAK BİRŞEYİMİZ YOK

Başkan Kocaoğlu, “Şunu samimiyetle söylüyorum. Sürekli yağmur suyu ayrıştırma yatırımları yapıyor, yeni kanallar açıyoruz; ama denizin böyle güçlü dalgalarla taşmasına yapacak bir şeyimiz yok. Yaşadığımız olay, denizin med-cezirle beraber kabarıp, fırtınayla birlikte ve büyük dalgalar halinde karaya vurması sonucu meydana gelen bir doğal afettir. Çok yoğun şekilde gelen deniz suyu bir anda taşma yaptığı gibi yağmur suyu kanallarımızdan da geri tepti. Şunu samimiyetle söylüyorum. Tam 19 senedir ki bunun 5 senesi Ahmet Piriştina’ya, 14 senesi bize aittir. Sürekli yağmur suyu ayrıştırma yatırımları yapıyor, yeni kanallar açıyoruz. İzmir, çukurda bir kent. Topoğrafyasını iyi bildiğimiz için Hollanda’da olduğu gibi pompa sitemleri kurup, gelen suyu tahliye etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.