Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkandan çifte cinayet

Eski başkandan çifte cinayet

Bayındır AK Parti Eski Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, eski ortakları Güray Seven ve Salih Bal'ı alacak meselesinden çıktığı ileri sürülen tartışmada tabancayla öldürdü. Kertiş, jandarmaya teslim oldu. İki eski ortağına kurşun yağdırdı

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 12:03

EGEPOSTASI - Bayındır’da 2009-2014 yılları arasında AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Mehmet Kertiş (51), yollarını ayırdığı eski ortakları Güray Seven ve Salih Bal'ı, alacak meselesinden çıktığı ileri sürülen tartışmada tabancayla vurdu. Kertiş tarafından başlarından vuruldukları ielri sürülen 2 eski ortak hayatını kaybetti. Kertiş, olayın ardından jandarmaya teslim oldu.

Kertiş çiçekçilik işiyle uğraşıyordu. Kertiş ile yaşamını yitirenlerin ortak iş yaptıkları ve alacak meselesi nedeniyle aralarında bir süredir husumet bulunduğu öğrenildi.

2009-2014 yılları arasında AK Parti'den Bayındır Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Kertiş, bugün saat 13.00 sıralarında, Baydındır'ın kırsal mahallesi Tokatbaşı'ndaki Seven Çiçekçilik'e ait serada, 8 ay önce ortaklıktan ayrıldığı Güray Seven ve Salih Bal ile bir araya geldi. İddiaya göre, 7 ay kadar ortaklık yapan üçlü arasında seranın yaklaşık 500 bin lira olduğu ileri sürülen borcu nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki ruhsatlı tabancasını çıkaran Mehmet Kertiş, önce 1 çocuk babası Bal'ı, ardından da 2 çocuk babası Seven'i vurdu. Kertiş, daha sonra tekrar Bal'a dönüp, ateş etti.



Silah seslerini duyan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 ambulansıyla İzmir'e hastaneye kaldırılmak istenen Bal ve Seven, yolda yaşamını yitirdi. Kertiş, olayın ardından suç aleti tabancayla jandarmaya teslim oldu. 

Jandarmada tansiyon sorunu yaşayan Kertiş, ambulansla Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kertiş, 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti'den yeniden belediye başkan adayı gösterilmiş, seçimi CHP'li Ufuk Sesli kazanmıştı.

"BİR HAFTADIR GÖRÜŞÜYORLARMIŞ" 

Tokatbaşı Mahallesi'nde yaşayan köylülerden Nevzat Uray, eski belediye başkanı Mehmet Kertiş ile ortaklarının bir süre önce ayrıldıklarını, bir haftadır anlaşmak için görüştüklerini söyledi. Uray, şunları anlattı:

"Bir süre 3 ortak seracılık yaptı. Ancak Bayındır eski Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ortaklıktan ayrıldı. Kertiş, belediye başkanlığı döneminde edindiği çevresini kullanarak çiçek satışına başladı. Yüklü miktarda çiçek sattıkları bir kişi ölünce bazı sorunlar yaşadılar. Kertiş, buraya bu konulardaki sıkıntılarla ilgili anlaşmak için gelmiş. Ancak, anlaşamamış olacak ki bu olaylar yaşandı. Yaklaşık bir haftadır da aralarında bu konudaki görüşmeler sürüyormuş. Üçü de Bayındır'da yaşıyordu." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.