Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de adaylık için izin şartı

AK Parti'de adaylık için izin şartı

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, bu hafta içinde başvurularını AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yapmaya başlayacak. Meclis üyeleri ve belediye başkanlarının adaylıkları için genel merkezin onayı şart. Parti, milletvekili adayları için 5-6 Mayıs'ta da temayül yoklaması yapacak.

  • Ege Postası
  • 25.04.2018 - 11:29

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, milletvekili aday adayı olmak isteyen meclis üyeleri ile belediye başkanlarının genel merkezden izin almadan, görevlerinden istifa ederek aday olamayacaklarını açıkladı. Genel merkezin onayının ardından başvurularını il Başkanlığına yapacak olan adaylar, daha sonra 5-6 Mayıs'ta yapılacak olan temayül yoklamasında ter dökecek. Başkan Şengül, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre süreci işleteceklerini belirterek, "Adaylık için belki eski belediye başkanları ve ilçe başkanlarına kısmen izin verilebilir. Bu haftadan itibaren adaylık için yapılacak olan müracatları alacağız" dedi. Devlet memurlarından aday olamak isteyenler için de yarın (perşembe) istifa süresinin son günü.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ TAMAM

Dün (salı) Ankara'da partinin yetkili organları ile görüşen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 50 asıl, 25 yedek üyenin bulunduğu yönetim kurulu listesine son şeklini verdi. Listede yer alan isimler, kapsamlı bir soruşturmadan geçirildi. Başkan Şengül, listenin yüzde yüz hazır olduğunu, ancak yönetim kurulunu kongrede açıklayacaklarını belirtti.

KONGRE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Öte yandan 28 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan AK Parti İzmir İl Kongresi için hazırlıklar da sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın 27 Nisan Cuma günü saat 17.00'de İzmi'e gelerek, Gaziemir'de bulunan bir sigorta şirketinin operasyon merkezinin açılış törenine katılması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı il kongresi ise Halkapınar Spor Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak. Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce kongreye katılıp burada kısa bir konuşma yaptıktan sonra, ikili bu kez seçim startını verecekleri salon dışındaki miting alanına geçecekler. İl Başkanı Şengül, kongrede güzel sürprizlerin olduğunu söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.