Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Çeşme'den Başkan Oran'a sert çıkış: ’Bu yapılan esnafa sabotajdır

AK Parti Çeşme'den Başkan Oran'a sert çıkış: ’Bu yapılan esnafa sabotajdır

Çeşme AK Parti İlçe Başkanı İlter Etike, Çeşme Belediyesi’nin, Alaçatı’da restoranların yoğun olduğu meydanı şantiye alanına çevirerek, pandemi sürecinde normalleşmeye giderken, kısıtlı zamanda turist ağırlayacak esnafı mağdur ettiğini belirterek, ‘’Bu dönemde, Alaçatı’nın dozerlerle şantiye alanına çevrilmesi, esnafa sabotajdır. Son iki ayda, özellikle de sokağa çıkma yasaklarında, ne işle meşguldünü? Sokakların, meydanların boş olduğu bu dönemi neden değerlendirmedini? Biz, burada bir art niyet görüyoruz. Derhal bu hatadan dönün. Biz, ‘Yapma’ demiyoruz ama bu zamanda yapılması doğru değil’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2020 - 17:13

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi sürecinde, Türkiye zamanında aldığı önlemlerle,  diğer ülkelere göre pozitif ayrılırken, Türkiye’de ‘yeni normal’ hayata 1 Haziran itibariyle başlandı. Turizm sezonu, pandemi süreci nedeniyle geç başlarken, alınan önlemler kapsamında yeniden canlanmaya başlandı. İzmir’de yerli turizmin en önemli noktalarından biri olan Çeşme Alaçatı’da ise, Çeşme Belediyesi’nin Alaçatı restoranların yoğun olduğu meydanda başlattığı düzenleme ise esnafın işe başladığı bugünlerde mağdur etti.

Bu yapılan esnafa sabotajdır..

Belediyenin zamansız çalışmasını eleştiren Çeşme AK Parti İlçe Başkanı İlter Etike, ‘’Televizyonlarda sezona hazırız mesajı veren Sayın Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Haziran ayının ortasında, pandemi süreci atlatmış, iş günü sayısını 60 güne sığdıracak Alaçatı esnafına, bu yaptığınız tam manasıyla sabotajdır. Ekibini kurmuş, personelini getirmiş, masrafını yapmış, malzemesi tedarik etmiş, yaklaşık 300 kişinin ekmek kapısı, bu meydanı Haziran ortasında dozerlerle şantiyeye çevirmek iş bilmemezliğinizin ispatıdır. Belediyecilik ciddiyet işidir. Magazin programlarına ayırdığınız vakti, ilçenizle ilgili programlamaya ayırıp, koskoca bir kış döneminde bu düzenlemeyi yapmayıp, normalleşme sürecinin başladığı gün, bu işe kalkışmanız, tabiri caizse Alaçatı esnafına yılın şakası gibidir. Ayrıca; son iki ayda özellikle de sokağa çıkma yasaklarında, ne işle meşguldünü? Sokakların, meydanların boş olduğu bu dönemi neden değerlendirmedini? Biz, burada bir art niyet görüyoruz. Derhal bu hatadan dönün. Yaz sezonu sonunda seçilirken taahhüt ettiğiniz gibi ortak akıl ile bu adımları atın, ben yaptım oldu şeklinde esnafın kaderiyle oynamayın. Yapma demiyoruz ama bu zamanda yapılması doğru değil’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.