Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca'yı karıştıran iddialar üzerine Arslan konuştu

AK Parti Buca'yı karıştıran iddialar üzerine Arslan konuştu

AK Parti Buca'da FETÖ'den sorgulandıkları için azledildikleri iddia edilen iki delege hakkında dava açılmadığı öğrenildi. AK Parti Buca'yı karıştıran iddialar gündem yaratmıştı

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 15:54

YAĞMUR UYGUR / EGE POSTASI - AK Parti’de delege seçimleri sürecinde FETÖ ile ilişkilendirildiği için Buca’da delegelikleri düşürülen Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, Balkan Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda ilçe yöneticisi Hayriz Çiftçi'nin, üyeliklerinin azlini kendilerinin istediği ifade edildi. AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan “Haklarında açılan bir dava yok. Bir arkadaşımız 4 bir arkadaşımız 5 gün sorgulanmış ve hakim karşısına çıkarılınca da serbest bırakılmış. Bu nedenle kendilerinin FETÖ’cü olduğu iddiaları yanlış” dedi.

Buca’da yapılan FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, Balkan Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda ilçe yöneticisi Hayriz Çiftçi'nin, Buca Çamlıkule Mahallesi'nden delege yazıldıkları ortaya çıkmış ve AK Parti Buca’da büyük bir tepki almıştı.

Selimler ve Çiftçi’nin delegelikleri düşürülerek yerlerine yedek üyelerin yazıldığı ifade edilmişti. İddiaları  yorumlayan AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, “Onların FETÖ üyesi olduğu konusunda bir bilgi yok. İki arkadaşımız vardı. Her ikisinin de soruşturma geçirdiklerini öğrendik. Soruşturma geçirdikleri için kendileri basında çıkan haberler üzerine bir kaç gün arayla gelip parti zarar görmesin diyerek delegeliklerinden azillerini istediler. Dilekçe ile partiye müracaat ettiler” dedi.

Selimler ve Çiftçi’nin gözaltında olduğu  4 ve 5 günlük süreç ardından hakim karşısına çıkarak  özgür kaldıklarını ve haklarında bir dava açılmadığını söyleyen İlçe Başkanı Arslan “İçeride 4 gün ve 5 gün ifade vermişler. Şu anda her ikisi de dışarıda. Soruşturma neticesinde bir dava açılmamış. Suçlu olduklarına dair bir kanıt da yok. Arkadaşların ifadelerine başvurulmuş süreç içinde. Biz de durumu daha sonra öğrendik. Bizim bir şey yapma niyetimiz yoktu ama kendileri dilekçe ile partiye müracaat ettiler. Biz de gereklerini yazdık yanıt olarak” diye konuştu.

"ÇAMUR ATAN DA OLUYOR"

Benzer durumda olup FETÖ’cü olarak damgalanan bir çok kişinin bulunabileceğini ifade eden Arslan dikkatli olunması gerektiğini belirterek “Bu durumda bir çok insan olabilir. Her ifadeye çağrılan FETÖ’cü anlamına gelmez. Kendileri böyle bir takdirde bulununca biz de yedekleri yazmak durumunda kaldık. Bu insanların çocukları aileleri ve eş dostları var. Haklarındaki bilginin kesin bilinmesi gerekiyor. Kim bu devlete karşı gelirse o konuda zaten taviz vermemiz söz konusu değil. Cezasını çekmesi gerekiyor. Gerekli hukuki manada cezalarını almaları gerekiyor. Suçu tespit edilmemiş ifadeye çağrılmış bir hafta sonra salıverilen arkadaşları damgalamak doğru değil. Öyle bir dönemdeyiz ki herkes sevmediği kişilere çamur da atıyor olabiliyor. Çok dikkatli olunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TALİMAT BEKLİYORUZ

Kongre süreci için çalışmalarını sürdürdüklerini ve Genel Merkezden talimat beklediklerini ifade eden Arslan “Delege seçimlerimizi 22 Temmuz’da yaptık takvim devam ediyor. İki bin 200’e yakın yoğun bir katılım oldu ve oy kullanıldı. Bayram ve şölen havasında geçti. Genel Merkezimiz tarafından planlanıp bayramdan sonra kongre sürecimizin başlamasını bekliyoruz. Kesin tarih henüz belli değil. Sanıyorum ay sonuna kadar süre netleşecek ve bize bildirilecek. Biz de verilen tarihte kongremizi yapacağız” şeklinde konuştu.

İlçe Kongrelerinde tek yada birden çok listenin olması konusunda değerlendirmenin de genel merkez tarafından yapılacağını vurgulayan Arslan “Onu Genel Merkez değerlendiriyor. Bize herhangi bir talimat gelmedi tek ya da çok adaylı olması konusunda. Biz şu anda Genel Merkezden gelecek bilgileri bekliyoruz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin tüm ilçelerinde tekrar görev alacak ya da almayacak arkadaşlar değerlendiriliyor. ‘Bu dönem başka arkadaş yapsın’ diyen de var. Değerlendirmeler neticesinde Genel Merkez mutlaka yeni ilçe başkanlarını işaret edecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.