Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca Kongresi'nden Soyer’e ağır eleştiri: İzmir küme düştü

AK Parti Buca Kongresi'nden Soyer’e ağır eleştiri: İzmir küme düştü

Kongre maratonunda sona yaklaşan AK Parti İzmir’de bugün gerçekleştirilen son kongre Buca kongresi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 500 gününün ve icraatlarının eleştirildiği kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim döneminde 'cemreler düşecek’ dedi. Ne oldu, cemreler düşmedi ama İzmir küme düştü” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 10.10.2020 - 18:39

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir’de kongre maratonunda sona yaklaşılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ilçe kongrelerine 5 Eylül tarihinde Karabağlar Kongresi ile başlayan AK Parti’de bugüne kadar toplamda 23 ilçenin kongresi tamamlandı.

AK Parti İzmir’de bugün Çeşme Kongresi’nin ardından Buca Kongresi gerçekleştirildi. Ötüken Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Buca Kongresi’ne Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar, Mahmut Atilla Kaya, eski Ekonomi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve çok sayıda partili katıldı. İzmir’in sorunları üzerinden Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirildiği kongrede, 2023 ve 2024 seçimlerinde hem İzmir’de hem de Türkiye’de iktidar olma mesajları verildi.

Tek adaylı geçen kongreden daha önce Buca İlçe Başkanlığına atanan Hakan Kalfaoğlu başkan olarak ayrıldı.

Kongrede Divan Başkanlığı görevine AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan seçildi.

“BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR”

AK Parti Buca örgütünün 2019 seçimlerinde Buca’da harikalar yarattığını söyleyen İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. Sürekli, "Hakikaten Buca yerel seçimde destanlar yazdı. Başarı büyük. Yüzde 46-47 oyun sebebi işte bu inançtan motivasyondan belli. Olmadı ama biz çalışmaktan sorumluyuz. Takdir Cenap-ı Allah’tan. Bundan sonra hedefe bakacağız. Durmak yok yola devam. Buca 2024’te sonuca ulaşır. Bu işler yarım kalmaz. Başladık, bitireceğiz. Bundan sonra ayda 3-4 defa Buca’dayız. Yapacak çok işimiz var. Buca’nın Cumhur İttifakına ihtiyacı var. Bunlar, şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim döneminde 'cemreler düşecek’ dedi. Ne oldu, cemreler düşmedi ama İzmir küme düştü. Geçen gün yağmurlar başladı, ilk yağmurda İzmir perişan oldu. Altyapı yok. Çiçek, böcek aşk, lay lay, lom. Bunların bir şey yapmaya niyeti yok. Bunlar lay lay lom için geldi. Musluklardan su akmıyor ama sokakları su basıyor. 500 günlük icraatlarını değerlendirelim dedik. İcraat yok. Dişe dokunur bir şey yok. Milletvekillerimiz destek oldu da 3-4 proje faaliyete geçti. Buca’ya metro dediler, onay ertesi gün geldi. Özkanlar Pazar yeri, pazarcıları kaosa sürüklediler... Bizlerin desteğiyle sorun çözüldü. İktidar üstüne düşeni yapıyor. Belediye yapmıyor. Buca’nın, İzmir’in makus talihini değiştirmek için çalışacağız. Gönül seferberliğinde de amacımız aynı. 2023’te işaret fişeğini yakacaksınız. 2024’te hedefe ulaşacağız.  50 bin üyeyi geçtik. 3 Kasım’da Türkiye genelinde 1 milyon üyeyle final yapacağız. Üye sayımız 11 milyon olacak. Türkiye’nin her yerinde dimdik yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. Karabağlar, Gaziemir, Çiğli, Menemen destanlar yazdı. Sıra Buca’da. 3 Kasım’a kadar Buca durmadan yorulmadan çalışacak. Buca 3 bin üyeyle birinci olacak. Ben buna inanıyorum" dedi.

“SİYASETEN BİR PRİM ELDE ETME KONUSUNDA HİÇ KİMSE BİR YOL İZLEMESİN”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Türkiye genelinde çok başarılı bir kongre süreci geçirdiklerini ifade etti. Kongrede yaptığı açıklamalarda Buca metrosu ve Çiğli tramvayı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Dağ şunları söyledi; “Bu dönemde herkesin kongrelerde bir beklediği vardır… Özellikle bizden rahatsız olanlar. AK Parti'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız olanlar bu kongrelerde havada sandalyeler uçuşsun diye bekledirler. Ancak bugün Türkiye'de yüzde 90'ının tamamladık ve güzel bir heyecan var. Ben Buca'ya bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. Benim için en heyecanlı kongre olarak hafızamda burası yer edinilecek. İnşallah Hakan kardeşim herkesi kucaklayarak hereksi AK Parti çatısında altında toplayacak. Hepimiz gelip geçiciyiz. Bu görevleri bulunmuş olduğumuz süre zarfında yapıyoruz.  Bundan sonrası bu vazifelerde bulunduğu sürece teşkilatımız olaylara nereden bakarsa biz de oradan bakacağız.. Belki ilerleyen süreçlerde de görevlerimizi başlarına devredip verilen görevleri yapacağız. AK Parti'de bu misyonunun elinde tuttuğu sürece ilelebet hayatına devam edecektir. Hep İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yönetimi ve şimdikiler biz çalışacağız da hükümet bizi çalıştırmıyor gibi söylemler söylediler. Şimdiye kadar bizden dört talepleri oldu. Birinde dediler ki havayolunda çok fazla trafik var… Konak Tünelini yaparken, ‘Yeşillik caddesini Büyükşehir ağına alır mısınız'’ dediler daha göreve geldiklerinin 2. ve 3. ayında tamamladık. Buca metrosu için bizle konuşmaları gerekirken baktık ki basın üzerinden bize göndermeler yaptılar. Buca metrosu konuşmaları yapıldığı ancak yetkililer bu metro projesini imzaladı ve bu şekilde kredi almasını sağladı. Çiğli Tramvayı... Çiğli Tramvayı için Ulaştırma Bakanlığı onayı lazımdı, o sorunu da çözdük. Bu konularda peki bir gelişme var m? Biz bu işleri tamamlayalı 1 yılı geçti. Takip ediyoruz. Bu onu da biz tabii ki salgın döneminde dikkate alıyoruz. Bunların yapılması kolay değildi, biz de ona göre takip ediyoruz. Hele hele Buca metrosu hem İzmir hem Buca için çok önemli bir icraattır. Biz bunu takip ediyoruz.  Siyaseten bir prim elde etme konusunda hiç kimse bir yol izlemesin. Biz belediyelerin makul isteklerinin hepsini çözmek için tüm belediye başkanları ile birlikte hareket ediyoruz.”

Öte yandan Dünyanın birçok bölgesinde değişik sorunlar yaşandığına dikkati çeken Dağ, şöyle konuştu:

"Sadece bizim bölgemizi ilgilendiren bir konu yaşamıyoruz. Bugün Güney Amerika'daki bir konu, Uzak Asya'daki bir konu, büyük devletlerin büyüklüğünü göstermek için yaptıkları bir hamle değil. Bugün Libya, Suriye, son bir aydır Azerbaycan Dağlık Karabağ bütün bunlara baktığınızda, aslında kendine 'Biz dünyanın süper gücüyüz, hegemonyasıyız, jandarmasıyız.' diyenlerin bu bölgelerde ortaya çıkardıkları güç üzerinden bir devşirme söz konusu."  

Hamza Dağ, Suriye ve Libya'da kritik bir sürecin yürütüldüğünü belirterek, bölgede Türkiye olmadan bir oyun kurulmasının mümkün olmayacağının ortaya çıktığını ifade etti.

Dağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir aydır Azerbaycan'da süreç yaşanıyor. Şimdi Suriye konusunda bizi suçlayanlar, 'Suriye'de savaşı AK Parti başlattı, Tayyip Erdoğan başlattı.' diyecek kadar ileri gidenler, Libya'da bizi eleştirenler bugün Azerbaycan noktasında yaşananlarla ilgili ne yapıyorla? Yine uluslararası arenadaki aktörlerin, yani Macron'nun, Joe Biden'ın sözcülüğünü yapıyorlar. Ne dedi CHP dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı, yani bugün belki iktidarda onlar olsalar dışişleri bakanlığı yapabilecek durumdaki bir kişi diyor ki 'Karabağ'a Türkiye silah yardımı yapıyor.' Sanki Azerbaycan afedersiniz ama bir terör örgütü. Orası bir devlet değil m? Saklamıyoruz zaten."

Konuyla ilgili kamuoyunda spekülasyonlar yapıldığını dile getiren Dağ, "(Türkiye bölgeye cihatçıları gönderdi.) diye bir yalan söylüyorlar. Uluslararası aktörler ne demişlerse onların sözcülüğünü yapıyorlar. Şöyle bir iddia var. Basında da yer aldı. Ermenistan Yukarı Karabağ'a PKK/PYD üyelerini götürdü. Bununla ilgili CHP'den bir tane açıklama duymadık." dedi. 

“ONLARIN İŞİ SADECE LAY LAY LOM”

Konuşmasında İzmir’in problemlerine değinen ve bu problemleri çözecek olan partinin AK Parti olduğunu belirten Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise" Sizin enerjinizi 2019 Kasım'dan itibaren görmeye başladık. Hep yanımızda ve arkamızdaydınız… Biz elimizden gelen gayret gösterdik, sokak sokak dolaştık ve İzmir aşkımızı bir bir anlatmaya çalıştık. İlk önce bizim projelerimizin karşısında il olarak gerçeği söyleyip proje anlatamayacağız demişlerdi. Sonrası bizim İzmir için gerekli olan projelerimizi açıkladıktan sonra bunlar coştular ve cemreler açıkladılar. Bundan 1-2 yıl sonra tekrar söyleyeceğiz. Hiçbir şey yapmıyorlar ve hiçbir şey yapmayacaklar. Bunların böyle bir niyeti yok. Çünkü bunlar İzmir'in problemlerini gördüklerinde ödleri kopuyor. Bunlar kenarda lay lay lom… Biz İzmir'in problemlerinden korkmuyoruz. Yaparsa biz yaparız. Biz Buca'nın problemlerini gündeme getirdiğimizde bunların ulaşım diye bir projeleri bile yoktu. Çöplerleri dağlara derelere atıyorlar, körfeze kanalizasyon veriyorlar… Biz 2019 Mart'ta anlattık mücadele ettik. İzmir'in genelin yüzde 39 oy aldık, ancak benim kitabımda başarı kazanmaktır. Kazanamadık demek ki başaramadık. Başaramaz mıyı? 2023'de inşallah İzmir'de birinci parti oluruz, 2024'de ise başka Büyükşehir olmak üzere Buca'da AK Parti bayrağını ilk sıraya dikeceğiz. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık, bunu da tamamlayacağız inşallah. 2004 yılında Türkiye'de hava kirliliğinde 1 numara olan  Denizli'yi bugün Türkiye'nin parmakla gösterilen ili yaptı. Onların işi sadece lay lay lom. 2024 seçimlerinde Buca ve Saat Kulesi'nde zeybek oynayacağız. Delegelerimizin oyları ile seçilecek olan Hakan kardeşine ve ekibine rabbimizi yardımcı olsun. Bilin ki burada bir ağabeyiniz var, çağırmanız yeter. Enteresan zamanlardan geçiyoruz ondan dolaylı birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN SAHİBİ MİLLETTİR”

Parti içerisinde birlik ve beraberlik vurgusu yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "AK Parti 2001'de siyaset sahnesine çıktığında diğer siyasi partilerden farklı bir yaklaşım ortaya koydu. AK Parti siyaseti bir dava olarak nitelendirerek bu güne kadar lideri ile birlikte buraya kadar gelmiştir. AK Parti'de siyaset yapan bizler birilerini milletvekili meclis üyesi olması için siyaset yapmıyoruz. Bizim sevdamızı Türkiye'deki tüm mazlumlara tüm insanlara ulaşma çabasıdır. Dolayısıyla AK Parti'nin sahibi millettir. 2019 yerel seçimlerinde Buca'da CHP'deki karışıklıklar ile birlikte çok büyük bir ivme yakaladık. Ancak maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Buca'da oylarımızı ittifakımız ile birlikte arttırdık ancak istediğimiz neticeyi alamadık. Bu kadar aday karmaşası yasarken CHP'nin ulaşım ve altyapı sorunlarını çözemeyeceğini vatandaşlar biliyor. O zaman ne yapacağız aramızdaki kardeşlik duygusunu güçlendireceğiz. Hakan kardeşimden ilk ricam, Buca'da adamcılığı bitireceğiz.  Sen Buca'da şimdiye kadar hiçbir siyasi kavganın içinde olmadın.  2024'de yerel seçimlerde Buca'yı kazanmayı inşallah sen ve arkadaşlarımız sağlayacak. Buca'da bir sorun varsa bunu yine AK Parti çözüyor. Bakın Buca Cezaevi… Yakında inşallah müjdeyi Buca'ya vereceğiz" dedi.

“AK PARTİ KONGRELERİ YENİLENMEDİR”

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu ise konuşmasında kongrelerin bir yenilenme hareketi olduğunu ifade ederek, "Bugün aldığımız görevi helal ettirme amacıyla güç toplamak için buradayız. AK Parti kongreleri yenilenmedir. Hizmet yarışında bir bayrak değişimidir. Allah izin verirse sizlerin desteği ve oyları ile ilçemizde seçilmiş bir başkan olacağım. Ülkemizde olduğu gibi İzmir'de de partimizin bütün teşkilatları ile önce Türkiye diyerek kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçmektedir. Büyük resminde hissemize düşen rolü iyi anlıyor olmalıyız. Yakın zamanda ABD'de yapılacak bir seçim var. Burada adaylardan biri İstanbul yerel seçimlere atıfta bulundu ve desteklerini açıkladı… Buradan şu sonuca varıyoruz ki İstanbul sadece İstanbul değil… Partimizin kazandığı bir İzmir ve Buca, sadece buralardan mı ibarettir” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.