Dolar 32,4279
%0.05
Euro 34,4611
%-0.1
Altın 2.488,520
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca'daki 'çatlak' disiplinlik oldu.. İhraç talebi!

AK Parti Buca'daki 'çatlak' disiplinlik oldu.. İhraç talebi!

Buca Belediyesi AK Parti Grubunda “denetim komisyonu” çatlağı disiplinlik oldu. Grup kararına uymayan meclis üyeleri disipline gönderildi.Denetim komisyonuna seçilen, AK Partili meclis üyeleri Mehmet Adıyaman, Mustafa ince ve Ünal Ömür “kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak” disipline sevk edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı toplantı da sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi. Komisyon kararını verdi!

  • Ege Postası
  • 14.01.2020 - 17:20

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı AK Parti Buca’da kriz yaratmıştı. Denetim komisyonu seçimleri için grup içerisinde yapılan seçimde AK Partili Meclis Üyeleri Ünal Ömür, Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce “adayız” deyince ortalık karışmıştı. Mecliste yapılan oylamada CHP’lilerin oylarıyla komisyona Ünal ve ve İnce seçilmişti.

Öte yandan Ünal Ömür, Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce grup kararına uymayıp denetim komisyonunu seçimlerinde aykırı davrandıkları gerekçesiyle, Memduh Kaymaz ise kredi oylamasında grup kararına uymadığı için, Mustafa Solmaz da oylama zamanında dışarı çıktığı için disipline gönderildi.

AK Parti il yöneticilerinden oluşan komisyon taraflarla görüşüp bir rapor hazırladı. İl yönetiminde görüşülen ve sert tartışmaların yaşandığı oylamada grup kararına uymayan meclis üyeleri Mehmet Adıyaman, Mustafa İnce ve Ünal Ömür “kesin ihraç istemiyle”,  Solmaz ve Kaymaz ise kınama cezası almaları talep edilerek oy çokluğu disipline sevk edilmelerine karar verildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.