Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca'da kriz derinleşti... İlçe yönetimi onaylanmıyor

AK Parti Buca'da kriz derinleşti... İlçe yönetimi onaylanmıyor

AK Parti Genel Merkezi’nin Buca İlçe Başkanlığı’na Ali Boyla’nın yerine, Murat Yeşiltay’ı atanmasının ardından başlayan kriz devam ediyor. İlçe eski başkanları ile yaşanan krizin il başkanlığının devreye girmesiyle aşılması beklenirken, atanmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen yönetim kurulu onaylanmayan Başkan Yeşiltay’ın görevi bırakması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 11.06.2020 - 14:24

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Merkez tarafından Ali Boyla’nın yerine Buca İlçe Başkanlığı’na Murat Yeşiltay’ın getirilmesiyle ilçede başlayan kriz sürüyor.

Geçtiğimiz 15 Nisan’da Gaziemir, Torbalı ve Selçuk ilçelerine atanan başkanlarla birlikte ataması yapılan Buca İlçe Başkanı Murat Yeşiltay’ın yönetim kurulu listesini hazırlarken, eski ilçe başkanları ve kurucu isimlerle istişare etmediği için kriz çıkmış ve Başkan Yeşiltay’a tepkiler artmıştı. 

Bunun üzerine devreye giren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tansiyonu düşürmüş ve herkesi kapsayan bir yapı oluşturulması için talepte bulunmuştu.

“YA YÖNETİMİ ONAYLAYIN YA DA BENİ GÖREVDEN ALIN”

İl Başkanı Sürekli’nin uzlaşı çağrılarına rağmen İlçe Başkanı Yeşiltay kendisine yakın olan isimlerde ısrar etmesi krizi derinleştirdi. Bu nedenle il başkanlığı ilçede çıkacak kaosun önlenmesi için Yeliştay’ın yönetimini onaylamadığı ve beklettiği öğrenildi. 

Öte yandan İlçe Başkanı Murat Yeşiltay’ın İl Başkanı Sürekli’yle bir görüşme talebinde bulunduğu ve bu görüşmede “ya ilçe yönetimini onaylayın ya da beni görevden alın” diyeceği iddia edildi.

ESKİ İLÇE BAŞKANLARI İSTEMİYOR

Yeşiltay’ın yönetiminin onaylanmamasının perde arkasında eski ilçe başkanları olduğu iddia edildi.

Atamanın ardından İlçe Başkanı Murat Yeşiltay’ın yönetim kurulu listesini oluştururken kurucu ve eski ilçe başkanlarına danışmaması ve sadece kendisine yakın isimleri yönetime yazmasında ısrarcı olması Yeşiltay’ı ilçede tepkilerin odağına koydu. Eski başkanların istişare kültürü bulunmayan İlçe Başkanı Yeşiltay’ı istemedikleri de gelen haberler arasında…

Eski başkanların Yeşiltay’ın yönetiminin onaylanmaması için il başkanlığı ile genel merkez nezdinde ve bazı İzmir milletvekilleriyle kulis çalışması yaptıkları öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.