Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca'da flaş gelişme! O meclis üyesi istifa etti

AK Parti Buca'da flaş gelişme! O meclis üyesi istifa etti

Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Ünal Ömür partisinden istifa etti. Mart ayındaki belediye meclis toplantısında kararını bildiren Ömür bağımsız üye olarak siyasi hayatına devam edeceğini açıkladı. AK Parti Buca'da flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 06.03.2020 - 18:59

EGEPOSTASI-  Buca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı AK Parti Buca’da kriz yaratmıştı. Denetim komisyonu seçimleri için grup içerisinde yapılan seçimde AK Partili meclis üyeleri Ünal Ömür, Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce “adayız” deyince ortalık karışmıştı. Mecliste yapılan oylamada CHP’lilerin oylarıyla komisyona Ünal ve İnce seçilmişti. Süreçte meclis üyeleri disipline gönderilmişti.

“Kesin ihraç istemiyle” disiplin süreci devam eden Buca Meclis Üyesi ve aynı zamanda Buca Kurucu İlçe Başkanı da olan Ünal Ömür partisinden istifa etti. Mart ayındaki belediye meclis toplantısında kararını bildiren Ömür, yoluna bağımsız üye olarak devam edeceğini açıkladı. 

Ünal Ömür, Egepostası'na özel açıklamalar yaptı.

Buca'da gıyabında ileri geri konuşulduğunu belirten Ünal Ömür, bu duruma üzüldüğünü söyledi. Ömür, onlara cevap vermek istemediğini, cevap verirse partinin kamuoyunda tartışılacağını bunu istemediğini ilgili yerlere de bu rahatsızlığını ilettiğini belirterek, “rencide ediliyoruz" dedi.

Ömür, "İl Başkanı ve milletvekilleriyle görüştük istişare ettik. Bu durumu çözün dedik. Onlar da ‘disiplin süreci netleşsin ortamı toplarız. Burayı toparlayacak bir ismi atarız’ dediler." diye konuştu.

Tepkisinin bir isme olmadığını yanlış anlaşılmak istemediğini belirten Ömür, "Murat Bey atandı. Kongreye gidecek ve seçilecek. Hayırlı olsun. Bizim Murat ile bir sorunumuz yok. Onun etrafında olan birkaç isimle sıkıntımız var. Ben 19 yıldır AK Parti’de siyaset yapıyorum. İki dönemdir de meclis üyesiyim. Kimseyle kavga etmek istemiyorum. Bizi seçen insanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" dedi.

"KASTIM MURAT BEY DEĞİL"

Ömür, "Murat Bey'e karşı tepki olsun diye yapmadım. Şahsen bir alıp vermediğim yok. Birileri süreci ona tepkim varmış gibi değerlendiriyor. Yine söylüyorum benim tavrım ona değil. Arkasındaki bazı isimlere... O isimler bu işi Fenerbahçe ve Galatasaray maçı zannediyorlar ülkemiz yangın yeri 7 düvelle savaşıyoruz. Şu düştüğümüz duruma bak. Ben tarafımı belli etmek istedim. Yanlış insanlarla yol yürümem. Kastım Murat Bey değil. Onu tenzih ediyorum. İnandığım yoldan giderim. Ben kurucu başkanım elimden tutup biri de getirmedi. Ben partiyi kurarken kaçıyorlardı. Kişilere takıntılı değilim" dedi.

"BEN REİSİN ADAMIYIM!"

Ömür, "Ben AK Parti’ye kendimi verdim. AK Parti bizi disipline gönderecek kadar gereksiz görüyorsa saygı duyarım. Ben istenmediğim yerde durmam. Onlar kiminle yol yürümek istiyorsa onunla yürüsünler.  Kibrimden söylemiyorum. Burada birileri bir oyun oynuyordu. Ben o oyunu bozdum. O oyunu kuranlar her türlü fitneyi çıkarmışlar. Hamza Dağ ile bile aramıza fitne sokmuşlar. Gençlik kollarından beri tanırım abi kardeş gibiyiz. Yok ben onun adamıymışım yok bunun adamıymışım kardeşim ben tek bir kişinin adamıyım o da reisimizin. Reis nerede ben orada. AK Parti’ye zarar verecek hiçbir şey  yapmayız, yapılmasına da izin vermeyiz. Bana yapılan harekete benden daha fazla alınan insanlar var. Ben bu kadar alınmıyorum. Ben bu işleri çok önceden gördüm. Kimseye küskün, kırgın değilim. İstenmediğim hissiyatı uyandı. İstenmediğim yerde durmam çeker giderim" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.