Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ailelerin derdine derman

Ailelerin derdine derman

Buca Belediyesi Özgecan Arslan Kadın Danışma Merkezi sadece kadınların değil, ailelerin de derdine derman oluyor. Yüzlerce Bucalı'ya ücretsiz danışmanlık hizmeti

  • Ege Postası
  • 22.07.2017 - 11:17

Kadınlara aile içi şiddete maruz kalmaları durumunda sosyolojik, psikolojik ve hukuki destek sağlamak amacıyla kurulan Merkez, aile terapisi konusunda da yoğun ilgi gördü. Ücretsiz hizmet veren Merkeze iki buçuk yılda 2 Bin 77 Bucalı başvurdu. Eşleri ve çocuklarıyla “Aile Danışmanlığı” için merkezden yararlanan kişi sayısı 857 olurken, 518 kişi kadın, 86 kişi de hukuki danışmanlık aldı.

Buca Belediyesi, kadınların toplumsal yaşamda birey olarak verdiği var olma mücadelesine destek olmak amacıyla 2.5 yıl önce hizmete açtığı Özgecan Arslan Kadın Danışma Merkezi 2 bin 77 kişiye hizmet verdi.

Danışanlarına psikolojik ve hukuki destek sağlayan merkez, sadece aile içi psikolojik ve fiziki şiddete maruz kalan kadınlara değil, aile içi iletişim sorunu yaşayan ya da boşanma aşamasındaki çiftlere, çocuk ve ebeveynler arasında sorunlar olan ailelere de danışmanlık hizmeti veriyor.

2015 Mart ayında hizmet vermeye başlayan merkezde kadınların yaşadığı sorunların temelini oluşturan aileden çözüme başlanıyor. Eşleri ve çocuklarıyla ‘Aile Danışmanlığı”na gelen Bucalılar merkezde ilk sırayı alıyor. Merkezden ücretsiz danışmanlık alan 2 bin 77 kişiden 857’si aile danışmanlığı için gelirken, 518’si kadın, 86’sı ise hukuki danışmanlık  hizmetinden yararlandı.

Toplumun temel taşı aileye yönelik etkin çalışmalarında gerçekleştirildiği Merkezde; ebeveyn –çocuk problemleri, boşanma ve yas dönemi etkileri ile öfke kontrolü konularında da yoğun programlar düzenleniyor.

Şahsen başvurarak veya telefonla randevuyla çalışan merkez, danışanlarına tamamen gizlilik esasıyla uzman psikologlarla hizmet veriyor. Merkezde ayrıca bugüne kadar 616 kişiye de sosyolojik farkındalık eğitimi verildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.