Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aile Bakanı Kaya Torbalı'ya geliyor

Aile Bakanı Kaya Torbalı'ya geliyor

İnşaatı Torbalı Belediyesince tamamlandıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devri gerçekleşen 100 yataklı huzur evi 22 Mart Çarşamba günü törenle açılıyor.

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 11:32

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan tarafından resmi törenle açılacak olan Torbalı Huzur Evinde doluluk oranı % 100’e ulaşırken çok sayıda vatandaşımızın da sırada beklediği belirtildi. Törenin ardından da Küçük Menderes’teki ilçeler arasında sadece Torbalı’da bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hizmet binasının da açılışını gerçekleştirilecek.

TORBALI SAĞLIKTA VE SOSYAL HİZMETLERDE MERKEZ

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yapımı tamamlanan 250 yataklı Devlet Hastanesi, 100 yataklı Huzur Evi, tam donanımlı diş hastanesi, Modern SGK binası ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü şubesiyle Torbalı’nın sağlıkta, sosyal hizmet alanında Küçük Menderes Havzası’nın merkez ilçesi olduğunu belirterek “ Huzurevimiz; bahçesi, sosyal etkinlik alanları, odaları, altyapı olanakları bakımından  beş yıldızlı otel konforunda.  Yoğun başvurular var. Bugün 500 yataklı olsaydı yer kalmayacaktı. Huzurevlerinin sosyal hayatımızda ciddi bir karşılığı var.  Herkes yaşlısına kendi olanaklarıyla bakamıyor. İmkanları buna elvermeyebiliyor. Talebin çok olması bizi asla sevindirmiyor lakin bu da ayrı bir sosyal gerçeğimiz.  Huzur Evinin bahçesini, sosyal alanlarını istimlak ettik. Çünkü burada büyüklerimiz toprağa, doğaya  dokunsunlar istedim. Çok yaşanılabilir bir ortam oluştu.

Torbalı’da yakında 250 yataklı Devlet Hastanemiz de hizmete açılacak. Çok küçük bazı işleri kaldı.  SGK binamız tamamlandı.  700 fabrikanın, binlerce işçinin bulunduğu Torbalı’ya çok yakıştı. Torbalı ; sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, üretimde, tarımda, ihracatta bölgenin çekim merkezi oldu. İki tane de oldukça gelişmiş özel hastanemiz var. Özel eğitim kurumlarımız var. İlçemiz kamu yatırımlarında altın çağını yaşıyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.