Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 17- 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Ahilik Haftası kutlamaları, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (İESOB) açılış töreniyle başladı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2018 - 15:26

Her yıl coşkuyla kutlanan Ahilik Haftası, 17- 23 Eylül tarihleri arasında hazırlanan program çerçevesinde, İESOB Konferans Salonu'nda açılış töreniyle başladı. 3 gün sürecek 31. Ahilik Haftası kutlama programının ilk güne özel açılış töreninde konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, "Ahilik felsefesi, ‘Ben siftah yaptım, komşumdan alın’ diyerek komşusunu düşünen bir esnaf geleneğini de içinde barındırır. Fakat günümüzde bunun uygulanması mümkün olmuyor çünkü herkes rekabet içinde" dedi. Ahilik kurallarını ve öğretilerini kamuoyuna tanıtmak, özellikle yeni nesile Ahi Evran ilkelerini benimsetmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Ahilik felsefesi ile ilgili konuşan Zekeriya Mutlu, şunları söyledi:

"Eğitim yılının başlaması ile Ahilik haftasının kutlamaları aynı zamana denk geldi. Bu bana ahilik kültürünün merkezinde bulunan mesleki eğitimin önemini hatırlattı. Mesleki eğitim, ülke gündeminin ilk sırasını oluşturuyor. Ahilik felsefesi, çalışma hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alır. Ahilik, içinde bulunduğumuz çapın şartlarında unuttuğumuz ama sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimizdir. Geldiğimiz noktada, herkes bir rekabet içinde dolayısıyla esnafımızın da gelişen teknolojiyle nasıl rekabet edebileceğini öğrenmesi gerekir. Günümüzde satışlar çoğunlukla internet üzerinden yapılıyor. Küçük esnafın da marketlerle rekabet edebilmesi için bu tarz gelişmelere ayak uydurması gereklidir."

İESOB onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın konuşmacı olarak katıldığı törende Şehit Fethi Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Şed Kuşatma Töreni'ni canlandırdıkları bir tiyatro gösterisi sergiledi.  Protokol konuşmalarının ardından ilin ahisi, çırağı ve kalfası seçilen kişilere kıyafet giydirme töreni yapıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.