Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Agresifiz, Türkiye’de varlık artırabiliriz

Agresifiz, Türkiye’de varlık artırabiliriz

Dünyanın önde gelen finans ve bankacılık devlerinden Bank of China’nın Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, birleşme ve satın almalarla Türkiye varlıklarını artırmak istediklerini açıkladı

  • Ege Postası
  • 21.01.2018 - 07:33

Türkiye’de banka kurma çalışmalarını geçen yıl tamamlayan Çin’in en büyük bankasıBank of China (BoC), Türkiye’de agresif büyüme sinyali verdi.

Türkiye ve küresel ekonominin görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Genel Müdürü Ruojie Li, Türkiye’nin, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusuyla önemli bir ülke olduğunu söyledi. BoC’in uzun vadeli bir yatırımcı olarak, Çin’in ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ girişimi kapsamında en önemli ülkelerden birisi olan Türkiye’de bulunduğuna işaret eden Li, bankanın Türkiye’deki uzun vadeli varlığının sadece Türk  ekonomisini değil, aynı zamanda girişimin bir parçası olan diğer ülkelerin ekonomilerini de destekleyeceğine inandıklarını anlattı. Li, “Son yıllarda küresel piyasalar ve Türkiye piyasası değişmeye devam ediyor. Fakat Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak, Türk ekonomisinin ve Çin ile ikili ilişkilerin uzun vadeli geleceğine yürekten inanıyoruz” diye konuştu. Ruojie Li, Çin’in ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ girişiminin Türkiye’ye yatırım kararı almalarında en önemli etken olduğunu belirterek, İpek Yolu’nun tekrar canlandırılmasını hedefleyen söz konusu girişimin önemli bir parçasının Türkiye olduğuna dikkati çekti.

Sıfırdan kurduk ama

Türkiye’de sıfırdan bir banka kurarak faaliyet göstermeyi tercih  ettiklerini ifade eden Li, bankanın kredi risk yönetimi kuralları çerçevesinde Türkiye’deki kredi portföyünü hızlı ve sağlıklı bir şekilde artırmak için agresif bir plana sahip olduklarını söyledi. Li, doğru birleşme ve devralmalar yoluyla  Türkiye’deki varlıklarını artırma seçeneğinden de vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Bankacılık izni öncesi 2.5 milyar $ finansman

Küresel ağlarını ve finansal güçlerini kullanmak için burada olduklarını belirten Li,“Bankacılık iznini almadan önce bile, 2011-2016 arasında, BoC Türkiye’de yerel projeler ve müşteriler için 2.5 milyar dolarlık bir finans sağladı” dedi.

İlk banka

BoC, 1912’de kuruldu. Banka, 1912-1949 yılları arasında ülkenin merkez bankası, uluslararası döviz bankası ve ihtisaslaşmış uluslararası ticaret bankası olarak hizmet verdi. Banka 1994’de tamamen devlete ait bir ticari bankaya dönüştü. İstanbul’da 2011’de temsilcilik ofisi açan BoC, Türkiye finansal piyasasına giren ilk Çinli banka oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.