Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağız ve Diş Sağlığı’nın önemi Bornova’da anlatıldı

Ağız ve Diş Sağlığı’nın önemi Bornova’da anlatıldı

Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili bilinmeyenler, Bornova Belediyesi ve İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliğinde düzenlenen panelde anlatıldı. Prof. Dr. Ali Gürkan, beslenme ve konuşmaya yarayan dişlerin yüz estetiği için de çok önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Arzu Yetkiner ise ana dişleri koruyan süt dişlerinin kesinlikle erken çektirilmemesi uyarısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 24.03.2018 - 10:07

Prof. Dr. Ali Gürkan ile Doç. Dr. Arzu Yetkiner’in konuşmacı olduğu “Ağız ve Diş Sağılığı Paneli” Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. “Sorunlar ve Sorular” başlığıyla düzenlenen panelde, “Dişler nasıl fırçalanı? Kullanacağımız diş fırçası ve macunu hangi özelliklerde olmal? Diş fırçamızı hangi sıklıkla değiştirmeliyiz'” gibi pek çok soruya yanıt verildi.

Dişler yüz esteğimiz için önemlidir

Beslenme ve konuşmaya yarayan dişlerin yüz estetiği için de çok önemli olduğunu vurguluyan Prof. Dr. Ali Gürkan, “Dişinde maydanoz kalmış bir kişinin tek kulağı olmasa da biz önce onun dişindeki maydanozu görürüz. Bir uzvunun eksikliğini farketmeyiz bile” diye konuştu. Gürkan, daha çok çürük ve iltihaplardan  kaynaklanan ağız kokusunun kişinin toplumdan soyutlanmasına bile neden olduğunu da dikkat çekti; “Bunun önüne geçmek sabah evden çıkmadan ve gece yatmadan önce olmak üzere dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin” dedi.

Süt dişleri sakın çektirmeyin!

Doç. Dr. Arzu Yetkiner ise kendilerine böylesi önemli bir konuda toplumu bilgilendirme imkanı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Süt dişlerinin önemini anlatan Yetkiner, “Süt dişleri ana dişlerimizi koruyan dişlerdir. O yüzden kesinlikle erken çektirmemeli ve sorun yaşadığımızda tedavi ettirmeliyiz” diye konuştu. Beslenmenin diş sağlığını doğrudan etkilediğini anlatan Doç. Dr. Arzu Yetkiner, “Tatlıyı ana öğünlerde tüketelim ki; asit üretimini engelleyelim. Ara öğünlerde peynir, fıstık gibi asit üretmeyen gıdaları tercih edelim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.