Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Agememnon tartışmalarına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı da katıldı: Yapay gündemlerle...

Agememnon tartışmalarına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı da katıldı: Yapay gündemlerle...

Pasaport İskelesi'nin tadilatta olması nedeniyle geçici olarak hizmet vermesi için Urla’dan getirtilen yüzer iskelenin isminin Agamemnon olmasına kentte AK Parti ve CHP arasında tartışma başlatmıştı. 2 gündür siyasiler arasında süren tartışmalara DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da katıldı. Sarı yazılı yaptığı açıklamada, "İzmir dayanışmasına gölgelemek isteyenler, işçilerin kıdem tazminatına saldırıda bulunanlar, asgari ücret ve emekli maaşlarında TÜİK verileri ile yoksullaşmayı sağlayanlar esnafın halini görmeyenler. Bu ve buna benzer yapay gündemlerle gerçeği gizleyemeyeceklerdir." dedi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2021 - 13:21

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pasaport İskelesi'nin tadilatta olması nedeniyle geçici olarak hizmet vermesi için Urla'da yüzer vapur iskelesi getirtti. Uzun zamandır hizmet veren iskelenin isminin Agememnon olması kentte yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu. AK Parti ve MHP'liler Agememnon isminin Yunan Kralı Agememnon'dan geldiğini iddia ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve partisi CHP, konunun Soyer ile ilgili olmadığını yüzer iskelenin 2017 yılında yapıldığını ve ismini Tarihi Agamemnon Kaplıcalarından aldığını savunuyor.

Agememnon ismi kentte özellikle AK Partili ve CHP'li siyasileri karşı karşıya getirirken, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Sarı yazılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Yapay gündemlerle kentin gelişimine karşı çıkanlar kentte yapılan hizmetlerin üstünü örtbas etmek istemektedir. Örneğin Pandemi de maske dağıtamayanlar, depremde İzmir dayanışmasına gölgelemek isteyenler, işçilerin kıdem tazminatına saldırıda bulunanlar, asgari ücret ve emekli maaşlarında TÜİK verileri ile yoksullaşmayı sağlayanlar esnafın halini görmeyenler. Bu ve buna benzer yapay gündemlerle gerçeği gizleyemeyeceklerdir. Biz DİSK olarak yapay gündemlerle değil gerçeğin peşinde demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yanında olmaya yalanlarla dolanlarla iş yürütenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz.

Yeri geldiğinde 8000 yıllık tarihimizle övünen İzmirliler'in her bir ferdi asla değmeyecek gerekçelerle bu bütünleşik anlayışımıza zarar vermemelidir. Agamemnon tıpkı Homeros, Hasan Tahsin, Seferihisar gibi İzmir’dir.Kentimiz bu kişilerle birlikte çok daha özeldir, özelimizdir.

Bu kentte tüm ayrımcılığa karşı kardeşliğin dostluğun ve Demokrasinin temelleri daha sağlam atılmaya devam edecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.