Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afgan askeri üsse saldırı: 140 ölü

Afgan askeri üsse saldırı: 140 ölü

Taliban Afganistan'da katliam yaptı. Afgan ordusu kaynakları, Mezar-ı Şerif yakınlarındaki askeri üssü hedef alan saldırıda 140 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2017 - 09:25

Asker üniforması Giyen saldırganların üsteki mescid ve yemekhaneyi hedef aldığı belirtiliyor. Teröristlerden 5'i etkisiz hale getirildi, 1 saldırgansa canlı olarak yakalandı. Askeri kaynaklar ölü sayısının daha da artabileceğini ifade ediyor. Şu ana kadar Afgan yönetiminden resmi bir açıklama gelmedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise saldırıda en az 50 Afgan askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CENTCOM Sözcüsü Albay John Thomas, saldırının Belh iline bağlı Mezar-ı Şerif şehrine yakın Şahin Kampı'na yönelik olduğunu söyledi Thomas, "Görünüşe göre saldırı, içinde Afgan askerlerinin ve muhtemelen sivillerin de olduğu bir cami ve yemekhaneye yönelikti" dedi.

Saldırı ile ilgili bilgilerin gelmeye devam ettiğini ifade eden John Thomas, söz konusu saldırıda hiç bir ABD ve koalisyon askerinin hayatını kaybetmediğini ve yaralanmadığını kaydetti.

Taliban saldırısına karşılık veren Afgan askerlerinin de Taliban mensubu bir kaç kişiyi öldürdüğünü ifade eden Thomas, ABD'nin bölgeye askeri destek yapmaya başladığını da belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.