Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Affetmek ömrümüzü uzatıyor

Affetmek ömrümüzü uzatıyor

Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya, İzmir'deki Asma Bahçeler'de kişisel gelişim meraklılarıyla bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 16.05.2016 - 10:22
'Geçmişi Serbest Bırak, Özgür Kal' temasıyla işlenen etkinlikte, Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanyer İnşaat'ın prestij projesi Asma Bahçeler'de katılımcılara affetmenin erdemlerini ve hayata kazandırdıklarını aktaran Kaya, birçok sağlık probleminin altında geçmişten gelen kırgınlıkların ve öfkelerin yattığını söyledi. İnsanın affederek kendini gelecekte karşılaşılması muhtemel onlarca sağlık probleminden kurtarmış olduğunun altını çizen İkbal Kaya, “Affederek, kanser, ülser, reflü, sinirsel rahatsızlıklar, mide ve sindirim problemleri, hafızayla ilgili sorun, cilt sorunları ve daha birçok sağlık sorununa 'dur' demiş oluruz” dedi. Acıları unutmanın neden bu kadar zor olduğunu anlatan Kaya, "insanların günü yaşamaya başlamadıkça, geçmişi unutmayı ve bağışlamayı başaramayacaklarını" dile getirdi. 
Affetmenin uzun yaşamın ilk anahtarı olduğunu anlatan Kaya, şunları söyledi:
"İnsanın ruh haliyle sağlığı arasında hafife alınamayacak derecede bir bağ vardır. Bizim negatif duygu ve düşüncelerimiz bizleri, hem psikolojik, hem de fizyolojik açıdan etkiler. Dolayısıyla birini affetmediğimiz zaman vücudumuzda bazı tepkimeler meydana gelir. Bu konuda yapılan pek çok araştırmaya göre, negatif duygular kişilerin hormonal dengelerini bozuyor ve bu dengenin bozulmasıyla birlikte bağışıklık sistemimizde de sorun ortaya çıkmaya başlıyor." 

AFFEDİN, YENİ BİR SAYFA AÇIN
İnsanların sadece affederek, kendisini gelecekte karşılaşılması muhtemel onlarca sağlık probleminden kurtarmış olduğunu vurgulayan Kaya, şunları söyledi: 
“Affettiğiniz de insanların acıdığı, üzüldüğü, güçsüz ve zavallı biri olma imajını yıkmış olursunuz. Affettiğiniz de, hayatınızda yepyeni bir sayfa açarsınız. İnsanlar sizin yıkılmadığınızı, dimdik ayakta durduğunuzu görür. Affetmiş olmakla kendinize çok büyük bir değer vermiş olursunuz. Geçmişin kırıntılarıyla yaşayan biri değil, geleceğe umutla bakan biri olursunuz. Bu da kendinize verebileceğiniz en büyük hediyedir. Affederek önünüzde yepyeni olasılıkları var etmeye başlarsınız. Çekim yasasının olumsuz anlamda işlemesini sağlayan en büyük virüsten kendinizi kurtarırsınız. Affetmekle size zarar verdiğini düşündüğünüz insanlara karşı küçülmeyerek kendi gücünüzün farkında olursunuz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.