Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adnan Yılmaz hem CHP'ye hem Başkan Kocaoğlu'na yüklendi

Adnan Yılmaz hem CHP'ye hem Başkan Kocaoğlu'na yüklendi

Çiğli AK Parti eski ilçe Başkanı Adnan Yılmaz adaylık açıklamasında hem Belediye Başkanı Metin Solak hemde Büyükşehşir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna yüklendi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2013 - 15:18
Çiğli AK Parti’de aday adayları açıklarken, en ilglinç açıklama ise, eski ilçe Başkanı Adnan Yılmaz’dan geldi. Yaklaşık 500 kişi ile basın açıklaması yapan Yılmaz, Harmandalı çöp depolama alanında bulunan soruna dikkat çekmek için sinevizyon gösterisi ve çöp depolama alanında çekişlmiş fotograflar ile suslenmiş bir minik fotoğraf sergisi haline getirilmiş, konteynır önünde basın açıklaması yaptı. basın açıklamasında Yılmaz’ın hedefinde Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir vardı. Yılmaz basın açıklamasında sözlerine birlik ve bareberlik ile başlarken sözlerine söyle devam etti;”birlikte doğup büyüdüğümüz bu topraklarda yerel hizmetin karşılığını alamadığınızı biliyorum , ancak ataşehirin penceresinden bakan çocukla harmandalı’ dan , Güzeltepe ve diğer gelişmemiş bölgelerin penceresinden bakan çocukların bir olmadığınıda biliyoruz.. sosyal sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz ,, yarın bu insanlar bizim geleceğimizi kuracaklar ,, Ne ekiyorsak onu biçecekler. Biz hizmette yarış diyerek talip oluyoruz , idoloji deyip geleceğimizi karartmıyoruz. herkeste siyasete bu taraftan bakmalı diyoruz.Sosyal Belediyecilik toplumun yanında var olan hizmet anlayışıdır. Yapmış olduğumuz halk günleri de bunu somut göstergesidir.

“ÇİĞLİ’DE ADALETİN VE BARIŞIN YAYGIN OLMASINI İTİYORUZ”
Çiğlide sizlere en üst düzeyde hizmet boynumuzun borcu ,, sizlerin yaşam alanlarını düzenleyerek , engelli kardeşlerimizin 24 saat ilçe içerisinde ihtiyacını gidere bilmeli . şehit aileleri ve gazi ailelerinin ,garibanların ve engellilerin unutulduğu ve yok sayıldığı güzel ilçemde onlardan özür dileyerek onların sesi olacağımızı belirtmek istiyorum . Şuna özellikle dikkat çekmek istiyorum, toplumsal refahın yayılması, toplumsal barışın güçlenmesi ve sosyal yaralarımızın sarılması anlamında var gücümüzle çalışıp ., bizler bu topraklarda tıpkı mazide olduğu gibi, sevgi ve hoşgörünün, adalet ve barışın yaygınlaşmasını istiyoruz. ..

“MİLLET , ARASINDA ÖRÜLMÜŞ OLAN DUVARLARI KALDIRDIK”
Ancak günümüzün neredeyse her anını geçirdiğimiz ilçemizle ilgili birçok sosyal yaralarımızı ve sıkıntılarımızı her türlü istikrarsız hizmet çalkantılarına rağmen, bir vatandaş olarak hedefimiz istikrar ve güvenini muhafaza ederek , kalkınma, büyüme, gelişme yolunda emin adımlar atmaktır.,ilçemizi hak ettiği toplumsal barışı temel hak ve özgürlükleri daha itibarlı bir çiğli yi sizlerle birlikte kurmaktır.Çok şükür ki, göreve geldiğimiz günden bu güne kadar salı ve perşembe günleri yapmış olduğumuz halk günleriyle geçmişte ilçemizde kurumlarla, millet , arasında örülmüş olan duvarlar, kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde ortadan kaldırmaya çalıştık ve başarılıda olduk . tüm bu gelişmelere rağmen, vatandaşla aramızdaki güçlü bağı kurmak amacıyla halk günleri ile sahiplenmek ve onların sesi olmaya çalıştık , ilçemizde gariban engelli özürlü fakir ve kimsesizleri güçlü konuma ulaşmasını sağlamaya çalıştık.

“SİZLERİ KENDİ KİRLİ SENARYOLARINA ALET ETMEK İSTEYENLERE CEVABINI VERECEĞİZ”
Bu çalışmalarımızı engellemek isteyenleri, hakkımızdaki olumsuz sözlü tacizleriyle hizmeti saklamaya çalışıp onlara oy verenleri sizlere bizden başkası merhem olamaz yalanlarıyla onları görmemezlikten geldiler ve burasını kale ilan ettiler . Hizmet yerine , aramızda kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen kendilerini seçkin sayanların nereden geldiklerini unutanların yaşadığı büyük bir köy haline getirdiler.Ama siz sevgili kardeşlerimin özellikle bilmesini isterim ki, sizleri kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere , tek vücut olduğumuzu unuttular , bir gözün ,bir elin bir vücutta ne kadar önemi var ise bizim de birbirimize okadar ihtiyacımızın olduğunu unuttular. Bizim vereceğimiz en iyi cevap göstereceğimiz dayanışma olacaktır. Hiçbir güç , hiçbir musibet,birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir.Bakın yerel seçimlerin yaklaştığı ve sizlerin gözüyle , bu çiğli nerede '

“CHP GERİLİM SİYASETİ YAPIYOR”
CHP’ni gerilim siyasete yaptığı vurgulayan Yılmaz sözlerine söyle devem etti; “Siyasette, demokraside, ekonomide, kültürde, sanatta, sporda , sosyal yaşamda başarısızlıklarla dopdulu büyük bir köyden bahsederken,Türkiye'ye öncülük eden ve İzmirin in en büyük sanayi bölgesiyle , kuş cennetiyle , sahiliyle , yiğit insanlarıyla çiğliye küçük düşürmek yakışmıyor, bakınız, şurası da çok önemli.Şimdi, bazı partililer , gazetelerde, televizyonlarda gerilim siyaseti yapıyorlar, birileri çıkıyor "izmir bizim kalemizdir,birileri çıkıyor "çiğli bizim kalemizdir" diyor.
“BİZ AYIRIM YAPMAYACAĞIZ”
Hiç kimse , çiğlinin hür iradesini ipotek altına almaya hakkı yoktur, olamaz, ama bunlar, her nasılsa, bu hakkı kendilerinde görüyorlar,daha bir bütün olarak çiğli yi savunamıyorlar,biz, çiğlide yaşayan bütün vatandaşlarımıza adil hizmet götürmekten yanayız. biz bir bölgenin partisi olmayacağız. burada yaşayan tüm etnik unsurları başta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı daha sonra çiğli çatısı altında toplayıp, herkesi kucaklayacağız, ayrım yok. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. biz ataşehir e nasıl bakıyorsak diğer mahallelerede öyle bakacağız. Çünkü biz rantın değil , tüm mahallelerin ortak partisiyiz.Biz milleti temsil ediyorsak , onların hakkını hukukunu ve hürriyetini savunmak bizim boynumuzun borcudur. Burası çok önemli vatandaşımızın ihtiyacı olan bölgelerimize okulsa okul , camiyse cami , cem eviyse cem evi tesis edeceğiz.. inanç güvenliği, can güvenliği, mal güvenliği hepsi bizim teminatımız altında olacaktır.

“DEMOKRASİDE KALELER OLMAZ”
Demokraside kaleler olmaz.bunlar çiğli cumhuriyeti seviyor diyerek ne eser bıraktılar,bunlar izmiri kale gibi gördüler,bu kalelerin gerçek sahibi millettir, kişiler değildir.Ancak halkımız içine kapattıkları çiğli kabuğunu kırmaya başladı, çünkü hizmeti esirgedikleri güzel ilçemiz hizmetle tanışmaya başladı.inşallah 2014 ten itibaren , ilçemiz ak parti'nin hizmetleriyle şaha kalkıp , dünyaya açılıp ,turizm ve ticaretiyle bir dünya kenti haline getirip , yaptığımız hizmetlerle , biz gönülleri fethedeceğiz .

“ÇİĞLİ ,AK PARTİ ÖNCÜLÜĞÜNDE DEV ADIMLARLA İLERLİYOR.”
Devletimizin tüm imkanlarını , insanlarımızın huzur içinde, barış içinde yaşayacağı bir çiğliyi imar edeceğiz. Onun için " hizmet için,barış içinde yarış" diyoruz. Çiğli , AK Parti öncülüğünde dev adımlarla ilerliyor.Biz ünüversiteşer şehri çiğli yi kuruyoruz .Kaymakamlık binasını, yakıştırdıkları 5 katta hizmet ederken,İzmir’den yönetilen bir çiğli istemiyoruz,artık gündem belirleyen bir çiğli olacağız..

“BELEDİYE ASLİ İŞİ HİZMET YERİNE EMLAKÇILIK YAPTILAR”
Birçok yanlış hesaplar yaptılar, çiğli sınırlarını karşıyakaya pekeş çekip kuşa çevirdikleri ilçemizde yaptıkları yanlışlarla birçok insanları acıyla , başbaşa bırakıp koltuklarının hesaplarını yaptılar . Çiğli insanlarına ,işadamlarına randevu bile vermeyenler kendi çıkarları için mağdur çiğli insanına edepsiz , 3-5 çapultçusunuz diyenlerin karşısında el pençe durdular . bunlar çiğlinin sorunlarını tartışmak yerine başka hesaplar yaptılar çiğlide spor adı altında ,trilyonlar heba ettiler ,Belediye asli işi hizmet yerine emlakçılık yaptılar .

CUMHURİYET DİYORLAR , "BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ" DİYORLAR
Biz çiğlinin itibarını ve saygınlığını artırmak için,hükümetimizle birlikte kazandırdığımız projelere yenilerini katarak hem sosyal hemde yeni projelerle çiğlinin vizyonunu değiştireceğiz. Herkes başını iki elinin arasına alsın ve düşünsün. Çiğli Cumhuriyeti seviyor diye tüm araçlarının üzerinde yazılar var hepimiz buna şahidiz değimli ' ve sermayeleri bu Cumhuriyet, ne diyorlar , "biz Atatürkçüyüz" diyorlar,, idoloji siyaseti yapıyorlar , insanlarımız hizmet yaptıklarından dolayı oy vermiyorlar , ama çocuklarımız hızla büyürken onların mağdur olmaları bizim sorumluluğumuzda olduğunu unutmamalıyız. onlara bırakacağımız en iyi miras iyi bir gelecektir. bu da sizlerin vereceği karardır. bu yüzden onları sağlıklı günlere yerel yönetimlerin gücüyle taşımak verdiğimiz oyların karşılığını almak bizim hakkımızdır. yaşadığımız mahalleler hem bizim geleceğimizi aynı zamanda çocuklarımızın sosyal anlamda yetişmelerini tesis edecektir.”dedi
Harmandalı bölgesinde çöp sorununa Dikkat çeken Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz, “Biz neyapacağız, ikinci ümraniye vakası yaşamamak için , milletvekillerimizin ve hükümetimizin çöplükle ilgili gösterdikleri hassasiyetiyle bu bölgenin yol haritasını çıkaracağız. ve görüşmelerimiz bu yönde devam ediyor. özellikle devletimizin buraya el atmasını sağlayacağız , izmirin en prestijli projesini getirip bu bölgeyi bu ülkenin kalkınmasında gerçek değerlerini gecesine gündüzüne katıp bugünlere gelmemizde emeği geçenlerin kemiklerini sızlatmadan ve isimlerine layık ve Cumhuriyet değerlerini burada yaşatacak Türkiyenin konumuna uygun en prestijli projesini buraya getirmenin mücadelesini vereceğiz.Birilerinin gönlünü yapmak için ataşehir ismini rant getirecek bölgelere koymayacağız. bu yüzdende aday adaylığımı çöp depolama alanın da yapmak isterken amacım burada yaşayan insanların çektikleri sıkıntıları gündemde tutmak ve onları bu çöp derdinden kurtararak insanca yaşamalarını sağlamak için burada aday adayı olduğumu açıklama gereğini duydum tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyor” dedi

KOCAOĞLU’NA YÜKLENDİ
Harmandalı çöp depolama alanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklenen Yılmaz şunları söyledi. “ Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2007 yılında yaptığı açıklamada “Harmandalı çöp depolama alanın ömrünü tamamlamıştır. Büyükşehir Belediyesi, İZSU, Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu bir heyet oluşturulması ve bunun neticesinde bu alanda en gelişmiş teknolojiyi yakalamış ülkeleri bir araştırma yapılmasını belirtmiş ve burada yazılacak ropor ile bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” açıklaması yaptmıştı. Ancak; aradan geçen zaman içerisinde bununle ilgili çelışkili açıklamalar devam etmiştir.” Dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.