Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında yeni gelişme

Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında yeni gelişme

FETÖ’nün firari imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin 28 sanık hakkında açılan davada karar açıklandı. Mahkeme 24 sanığın beraatine karar verirken, 2 sanığa "görevi kötüye kullanma" suçundan 5 ay hapis cezası verdi. 2 sanığın dosyasının ise ayrılmasına hükmedildi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2019 - 18:31

Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık ve avukatlarına, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapmaları için söz verildi. Savunmaların ardından sanıkların son sözlerini soran mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Buna göre, sanıklar Yusuf Gül, Semih Kaman, İsmail Uçar, Bilge Kağan Aksoy, Erkan Külah, Abdulsamet Gürler, Serkan Çoraplı, Ahmet Camgöz, Mehmet Gökcehan Temel, Mustafa Kalkan, Kadir Yılmaz, Yakup Altundağ, Murat Bozdoğan, Kenan Gülbay, Alp Aslan, Gökhan Yücel, Mehmet Akbaş, Hüsrev Arslan, Erol Özdemir, Hakan Kutlu, Serter Koçak, Erhan Cihangir, Ömer Doğan ve eski Başbakanlık müşaviri Ali İhsan Sarıkoca isnat edilen suçlamalardan beraat etti.

Sanıklar Osman Gök ve Zeki Çınkır’a “görevi kötüye kullanmak” suçundan 5 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da kararlaştırdı. Ayrıca bir başka davada tutuklu olan sanıklar Murat Bayrak ve İlyas Kaytancı’nın dosyaları ise ayrıldı. AA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.