Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ADD Başkanı: Yaşananlar siyasi hesaplaşmaydı

ADD Başkanı: Yaşananlar siyasi hesaplaşmaydı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile CHP İlçe Başkanı Kazım Çam’ın üyelikten atılmasının yankıları sürerken ADD Şube Başkanı Mustafa Gürkan’dan yazılı açıklama geldi. Gürkan “Geçmiş dönemlerde yaşanmış siyasi hesaplaşmalar”dedi ADD Başkanı, üyelikten çıkarılan başkanlarla ilgili konuştu:

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 15:30

EGEPOSTASI- Dün egepostasi.com’un gündeme taşıdığı haberle ilişkin Güzelbahçe ADD şube Başkanı Mustafa Gürkan yazılı bir açıklama yaptı.

İşte Gürkan’ın açıklaması:

Yerel basında bir süredir, Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe şubemizin bazı üyelerinin, üyelik durumları polemik konusu yapılmaktadır. Atatürkçü Düşünce Dernekleri kamu yararı taşıyan ve bu içeriği resmi olarak tescillenmiş derneklerdir. Tüzüğü gereği üyelerinden aidat alması zorunludur. Aylık 2 ' olan aidatının belirli bir bölümünün de genel merkeze aktarılması tüzük gereğidir. Üyelik aidatı yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişilerin üyelikleri düşmektedir. Ancak bu kişiler tekrar aidatlarını ödediklerinde, şube yönetim kurulu kararı ve Genel İdare Kurulunun onayıyla, aynı üyelik numarası ile üyeliği canlandırılmaktadır.

SİYASİ BİR HESAPLAŞMADIR

Geçmiş dönemlerde yaşanmış siyasi hesaplaşmalar güncelliğini yitirmiştir. Güzelbahçe'de kâğıtlar yeniden karılmış ve dağıtılmıştır. Açıkçası 'mış'lı geçmiş zamanlara ilişkin serüvenler, bizim gündemimizde yer almamaktadır. Bizler ülkemizde yaşanmakta olan ulusal ve yerel siyasi sorunlara odaklanmanın daha doğru olduğunu düşünüyor ve bu doğrultuda faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

Güzelbahçe Şubemizin bazı üyeleri hakkında sistemli olarak, sürekli yayılan bu bilgi kirliliği; birçok vatansever, cumhuriyetçi ve Atatürkçü arkadaşlarımızın motivasyonunu bozmaktadır.  Memleketimizde yerle bir edilen hak ve özgürlüklere duyarlılık göstermek yerine, aile içi çatışmaya merak salan arkadaşlara, mümkün mertebe bu işten uzak durmaları gerektiğini söylemek istiyorum.

Atatürk'ün kurduğu ve onun mirasını taşıyan Cumhuriyet Halk Partili herkese ve partili olsun olmasın, Atatürkçü düşünceye sahip, kendisini cumhuriyetçi ve demokrat olarak tanımlayan tüm dostlara, derneğimizin kapısı ardına kadar açıktır. Kişisel hassasiyetler ne olursa olsun, Cumhuriyet değerlerinde, Atatürk İlke ve devrimlerinde birleşmenin ve bardağın dolu tarafına bakmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİN YORUMU ÜZERİNE

Hem CHP'li, hem meclis üyesi olup, bu tür haberlerin altına yorum yapan arkadaşların ifadelerini daha özenli seçmeleri gerekir diye düşünüyorum.  Bu arkadaşın, Atatürkçü Düşünce Derneği hakkında konuşurken kullandığı sıfat tamlamaları oldukça yakışıksız. Bu şahsın kendisi için kullanılan bir sürü sıfat tamlamalarına seviyeyi ve gündemi düşürmemek adına, değinmek istemiyorum. Ancak şunu söylemeliyim ki; yerel yönetimlere ait imkanlar kimsenin babasından miras kalmadığı gibi, bu dernek de kimsenin malında mülkünde 'sığıntı' değildir. Bir kuşağın, canlarını feda ederek korumaya çalıştığı idealleri, bu derneği yaşatmaktadır. Bu derneğin birçok yöneticisi gözaltına alınmış, hapislerde yatmış ve hatta kurucuları olan Bahriye Uçok ve Muammer Aksoy, kontrgerilla tarafından katledilmişlerdir. Bizler de bedeli ne olursa olsun, bu bayrağı her zaman yukarılarda tutmak için, bu görev ve sorumluluğu yürütmekteyiz.

DANIŞMA KURULUNA ALINMAMA MESELESİ

CHP Güzelbahçe Danışma kurulunda Dernek üyelerimizle maruz kaldığımız talihsiz durum için daha önce de gerekli açıklamayı yapmıştık. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe danışma kurullarının gerçekleştirilmesiyle ilgili tüzüğü son derece açıktır. Tüzükte, ilçe danışma kurulu toplantılarına katılacak kişiler açıkça tanımlanarak belirlenmiştir. Özetle, Cumhuriyet Halk Partisi'nde önceden çeşitli görevlerde bulunmuş olan kişiler, halen belli görevleri yürüten kişiler ve Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olup da çeşitli meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşu başkanları bu tanımlamaya dahil edilerek, katılımcılar bu şekilde sınırlandırılmıştır.

ÜYE OLMAYAN GİREMEZ

Partide herhangi bir görevi olmayan, sadece üye konumunda olan kişiler, bu tanımlama dışında bırakılmıştır. Tüzük pragmatik olarak uygulanacaksa, bu kişilerin de salona alınmaması (ki biz bunu arzu etmiyoruz) gerekirdi. Bize kapıda söylenen, "Üye olmayan giremez" şeklindeki genel ifade, tüzüğe aykırıdır.  Kaldı ki toplantıya gelen ADD Güzelbahçe şubesi üyesi 11 kişiden, sadece iki kişinin partiye üyeliği bulunmamaktadır. 16 Nisan referandumu akabinde gerçekleşen bu danışma kurulu toplantısında tüzükte yer almamasına rağmen tüm CHP üyeleri misafir edilmişse, ADD üyeleri de misafir edilebilirdi. Bizim yola çıktığımız argüman buydu. Ama maalesef, o gün etle kemik birbirinden ayrılmıştır.

İki başkan ADD üyeliğinden çıkarılmış

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.