Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aç kapa yolsuzluğunda taşeron şirket yöneticilerine de ceza

Aç kapa yolsuzluğunda taşeron şirket yöneticilerine de ceza

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde görevli eski abone işleri daire başkanı Ahmet Öner Soydan ile sayaç okuma ve kaçak denetim eski şube müdürü Murat Menekşe 1’er yıl 8’er ay hapis ve memurluktan men, açma kesme eski şefi Mesut Taşkın 15 yıl 9 ay hapis ile 1 milyon 841 bin TL para cezasına çarptırıldı. 2008 yılında sonuçlanan bu davanın ardından savcılığın ihbarı üzerine haklarında daha sonra dava açılan taşeron şirket yöneticileri Ahmet Bektaş ve Hıdır Karadağ da 9 yıl 6 ay 22’şer gün hapis ve para cezasına mahkum edildi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2013 - 12:19

İZMİR - İZSU Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, yaptığı araştırma sonucu 2003 yılı ile 2006 yılları arasında ihaleyi kazanan taşeron şirket elemanlarının abonelerle ilgili suların kesilmesi, açılması, su sayaçlarının ve borularının değiştirilmesi ve bu hizmetlerin yürütülmesi ile ilgili bildirilen rakamları, sanıkların daha fazla gösterip devleti zarara uğratıklarını belirledi. Teftiş Kurulu, kurumu zarara uğratan 3 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcı hazırladığı iddianamede Mesut Taşkın’ın 3 yıl içerisinde su sayacı okuma ve açma kesme işi ihaleleri kapsamında, açma kesme biriminde iş sayılarını fazla yazarak, gerçekte yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterip, gerçeğe aykırı toplam 743 bin 733 adet fazla belge düzenlediği ve bu suretle idareyi üç sanığın da 1 milyon 841 TL zarara uğrattığını bu nedenle sanıklardan Mesut Taşkın'ın’ın 'resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık'tan 15 yıl, Ahmet Öner Soydan ve Murat Menekşe’nin ise 'görevi ihmal' suçundan ise 2’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarını talep etti.

İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2008 yılında yapılan duruşmada, mahkeme heyeti, hakkında yakalama emri bulunan Mesut Taşkın'ı’ı 15 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon 841 bin TL para, Ahmet Öner Soydan ve Murat Menekşe’yi ise 1’er yıl 8’er ay hapis ve cezaları kadar memurluktan men cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca iki taşeron şirketin yöneticileri hakkında kamu kurumunu dolandırıp, resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Savcılığın ihbarı ardından şirket yöneticileri Ahmet Bektaş, H.A. ve Kıdır Karadağ hakkında, 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından İzmir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan üç sanık ve tarafların avukatları ile İZSU Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı avukatı Niyazi İlke Eronat katıldı. Üç sanık da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıkların açma kapama ve sayaç okuma işlerinde hakedişlerde, yapılan işten haketmedikleri halde fazla ödeme aldıklarını belirtip Ahmet Bektaş'ı 9 yıl 6 ay 22 gün hapis ve 142 bin lira adli para cezasına, Hıdır Karadağ’ı 9 yıl 6 ay 22 gün hapis ile 220 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, diğer sanık H.A’nın ise beraatine karar verip davayı bitirdi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.