Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Abdülhamit Han Torbalı’da eserleriyle yaşayacak

Abdülhamit Han Torbalı’da eserleriyle yaşayacak

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Abdülhamit Han’ı ilçemizin kurucusu kabul ediyoruz. Onlarca eseri var, hepsini onarıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.02.2017 - 11:00

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi 2.Abdülhamit’in Torbalı’daki eserleri, ilçe belediyesi tarafından onarılıyor. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Abdülhamit Han’ı ilçemizin korucusu kabul ediyoruz. Onlarca eseri var, hepsini koruyacağız, kurtaracağız” dedi.

Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ve 2.Abdülhamit tarafından yaptırılan caminin restorasyonunu tamamlanmak üzere olduğunu, aynı döneme ait Merkez Camisinin aslına uygun biçimde onarılarak ibadete açıldığını, sırada onlarca eserin bulunduğunu belirterek “ Sultan II. Abdülhamit Han, Torbalı’da en çok izine rastlanan devlet adamı. Kayıtlara göre Sultan Abdülhamit Han yöreye 15 civarında cami kazandırmış. Sadece camii değil, okullar ve sosyal kurumlar olduğunu görüyoruz. Bugün var olan köylerin büyük bir bölümü de bu camilerin etrafına kuruldu. Yeniköy Yukarı Camii de II. Abdülhamit döneminde ilçeye inşa edilmiş ibadethaneler arasında yer alıyor. Camiyi aslına uygun şekilde restore ederek tekrardan ibadete hazır hale getirmekten dolayı sevinçliyiz” şeklinde konuştu.

METROPLİS ANTİK KENTİ KAZILARINA DA DESTEK VERİLİYOR

İzmir’de yeterince bilinmeyen, ancak dünyadaki arkeologların büyük ilgi gösterdiği Metropolis Antik kenti de Torbalı ‘da bulunuyor. Ören yeri kapsamına alınan antik kentin tarihi erken tunç çağına kadar uzanıyor. Tarihi dokusu, hala ayakta kalan yüzlerce yapısıyla ziyaretçileri ağırlıyor. Torbalı Belediyesi Metropolis Antik kentindeki kazı çalışmalarına da benzer destekler sağlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.