Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD ve Almanya’dan Afrin açıklamaları

ABD ve Almanya’dan Afrin açıklamaları

Reuters'ın son dakika şeklinde abonelerine servis ettiği haberinde ABD Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinden açıklama geldi. Haberde, Türkiye'nin olası Afrin operasyonunun bölgenin ve Suriye'nin istikrarı konusunda yararlı olmayacağı aktarıldı. Öte yandan Almanya'dan yapılan bir açıklamada ise, "Türkiye'nin kaygıları dikkate alınmalı" ifadesini kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 19.01.2018 - 19:51

Reuters’ın haberinde konuşan üst düzey ABD’li yetkili, “Biz bir askeri operasyonun bölgesel istikrar ve Suriye’nin istikrarına ya da Türkiye’nin sınırındaki güvenlik endişesine düşünmüyoruz hizmet edeceğini düşünmüyoruz” dedi.

İsmini açıklamayan ABD’li yetkili, Türkiye’nin askeri müdahalesi hakkında çok detaylı bir bilgisi olmadığını söylerken, “İlk haberlerde gördüğümüz bu tür tehditler ve hamlelerin bu sorunu çözeceğini düşünmüyoruz. Bunlar istikrarı bozar” dedi.

BİR AÇIKLAMA DA ALMANYA’DAN

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Afrin’e yönelik olası operasyonu yakından takip ettiklerini belirtti. Bakanlık sözcüsü Berlin’de yapılan toplantıda, “Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi siyasi ve askeri olarak ihtiyatlı bir tutum sergilemeye devam edeceğini umuyoruz ve beklentimiz de bu yöndedir. Türkiye’nin Suriye sınırında meşru bazı güvenlik endişelerimiz var. Bunun Türkiye açısından önemi büyük dolayısıyla kaygıların da dikkate alınması gerekiyor” dedi.

Sözcü, Almanya için önemli olan asıl konunun ise Suriye’nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerde radikal gruplara odaklanılması olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.