Dolar 32,5416
%-0.02
Euro 34,8825
%0.05
Altın 2.432,290
%0.09
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD sır gibi saklıyordu ortaya çıktı

ABD sır gibi saklıyordu ortaya çıktı

ABD'nin küresel hava üstünlüğünü sağlamak amacıyla iki yıldır havadan havaya uzun menzilli füze projesi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 03.11.2017 - 07:19

Detaylar gizli tutulurken projeyle ilgili çalışmalar, ABD Savunma  Bakanlığının (Pentagon) kamuyla paylaştığı 2018 bütçesiyle ilgili dokümanlardan  anlaşıldı.

"Amerikan Flight Global" adlı havacılık dergisinde yer alan makalede  "uzun menzilli angajman silahı (LREW)" füzenin tasarım, mühendislik, vuruş  sistemleriyle ilgili analizlerinin geçen yıl tamamlandığı belirtildi.

Pentagon’un 2018 mali yılı bütçesinde de "Başarılı şekilde  tamamlandığında LREW, birden fazla kuvvet komutanlığına verilecektir." ifadeleri  kullanıldı.

Bütçede füze çalışmalarıyla ilgili bilgilere, "Yükselen Kabiliyetlerin  Teknolojik Gelişimi" başlığı altındaki bölümde yer verildi. Söz konusu silahın  ABD’nin küresel hava üstünlüğüne önemli katkılar sunacağı vurgulandı.

Ayrıca, füzenin halihazırda kullanılan, savunma şirketi Raytheon  tarafından imal edilen ve "ABD'nin en gelişmiş havadan havaya füzeleri" olarak  bilinen "AIM-120D AMRAAM" füzelerinin yerini alacağı ve ağırlıklı olarak beşinci  nesil savaş uçağı F-22'lerde kullanılacağı kaydediliyor.

Pentagon’un, Çin ve Rus savunma sanayisinin menzili tahminen 160  kilometre olan AIM-120D füzelerinden daha gelişmiş füzeler yapmaya çalışmasına  karşı projeye giriştiği iddia ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.