Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'li vekilden Çin yönetimi ve DSÖ'ye 'soruşturma' çağrısı

ABD'li vekilden Çin yönetimi ve DSÖ'ye 'soruşturma' çağrısı

Temsilciler Meclisi Vekili McCaul, Çin Komünist Partisi ve DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un, salgının ilk günlerindeki eylemlerinin araştırılması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2020 - 10:00

ABD'li Temsilciler Meclisi Vekili Michael McCaul, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını konusundaki yanlışlarından dolayı Çin yönetimi ve Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki Cumhuriyetçi vekillerin başkanlığını yapan McCaul, diğer vekillere yönelik çağrısına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

ÇİFT TARAFLI SORUŞTURMA TALEBİ

Corona virüs sebebiyle kapalı olan komitenin ilk fırsatta bir araya gelerek Çin yönetimi ve DSÖ'ye inceleme başlatması gerektiğini vurgulayan McCaul, "Komite başkanından (Eliot Engel) Covid-19'un çıkışı ve yayılımı konusunda çift taraflı bir soruşturma yürütmesi talebinde bulunuyorum" ifadesini kullandı.

"HATALARDAN DERS ALMAZSAK TEKRAR YAŞAMAYA MAHKUM OLURUZ"

McCaul, Dış İlişkiler Komitesi'nin yerine getirmekle yükümlü olduğu ciddi sorumlulukları bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dış İlişkiler Komitesi'nin, özellikle salgının ilk günlerinde Çin Komünist Partisi'nin ve DSÖ Genel Direktörü Tedros'un (Adhanom Ghebreyesus) eylemlerini araştırması gerekir. Çoğu vekilin Cumhuriyetçi meslektaşlarıma katılarak bu soruşturmayı adil ve tarafsız bir şekilde yürüteceğini umut ediyorum. Tarihteki hatalardan ders almazsak, onları tekrar yaşamaya mahkum oluruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.