Dolar 32,3384
%0.18
Euro 35,1401
%-0.12
Altın 2.240,810
%-0.12
Bist-100 8,71
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'den stratejik ortaklık vurgusu

ABD'den stratejik ortaklık vurgusu

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, Türkiye’yle Amerika arasındaki ilişkilerin sadece F-35 meselesine indirgenemeyeceğini belirtti. Sözcü, ABD’nin "stratejik ortağı" olan Türkiye ile ilişkilerine çok değer verdiğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 15.06.2019 - 09:29

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, "ABD stratejik ortağı Türkiye ile ilişkisine çok değer verir. İlişkilerimiz çok katmanlıdır sadece F-35'e indirgenemez. Türkiye ile güvenlik konusunda çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

ABD merkezli Arapça yayın yapan El Hurra kanalına konuşan Pentagon Sözcüsü, Washıngton ile Ankara arasındaki stratejik ortaklığa vurgu yaptı. ABD'nin attığı adımların geri çevrilebileceğine dikkat çekti.

Andrews, "Eğer Türkiye S-400 almaktan vazgeçerse ABD, Türkiye’yi memnuniyetle programa geri kabul edecektir. Şunun anlaşılmasını isteriz; ABD, Türkiye'nin F-35 programına katılımını kademeli olarak, saygılı ve titiz bir şekilde en üst düzey karşılıklı temaslar yürütmek suretiyle sonlandırıyor. Türkiye S-400'lerden vazgeçerse o zaman F-35 programına devam edebiliriz." dedi.

"ABD ve Türkiye güçlü stratejik ortaklar" şeklinde konuşan Pentagon Sözcüsü, Türkiye'ye Patriot Hava Savunma Sistemi satışı için görüşmelerin sürdüğüne vurgu yaptı.

Andrews, "Türkiye'nin meşru hava savunma sistemlerine nasıl yardımcı olabileceğimiz görüşmeye devam ediyoruz. Ancak bu görüşmeleri iki taraf arasında gizli tutuyoruz" dedi.

F-35'lerin dünyanın en gelişmiş savaş uçakları olduğuna vurgu yapan ABD'li yarbay, "F-35 programı sürecek, Türkiye'nin programda kalmasını ummaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.