Dolar 32,5791
%0.29
Euro 34,9915
%0.06
Altın 2.456,660
%0.84
Bist-100 9.775,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD’den şok açıklamalar! Brunson bırakılmazsa yaptırım uygulanır

ABD’den şok açıklamalar! Brunson bırakılmazsa yaptırım uygulanır

ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alınmasına ABD kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten skandal bir açıklama geldi. AP'nin son dakika duyurduğu habere göre Pence, Türkiye'de tutuklu yargılanan rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medyada ABD'li rahip Andrew Brunson hakkında bir açıklama yaptı. Trump, “ABD, Türkiye’ye Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 26.07.2018 - 23:15

ABD’den son dakika açıklaması… ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, cezaevinden çıkan ancak ev hapsi devam eden ABD’li rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Pence gün içinde yaptığı ilk açıklamada, rahibin ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Pence bu sözlerinin üzerinden saatler geçmeden skandal bir açıklamada bulundu. AP’nin son dakika duyurduğu habere göre Pence, rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını söyledi.

Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 2016’dan beri cezaevinde bulunan Brunson’ın tutukluluğu dün ev hapsine çevrilmişti.

TRUMP’TAN KÜSTAH AÇIKLAMA

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da, dün tahliye edilip hakkında adli kontrolle ev hapsi kararı verilen ABD’li rahip Andrew Brunson hakkında açıklamada bulundu. Trump, “ABD, Türkiye'ye Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı.

ekran-alintisi

Trump, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı;

“ABD, Türkiye’ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.