Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'de skandal! Binlerce çocuğa...

ABD'de skandal! Binlerce çocuğa...

ABD'de ailelerinden ayrı olarak gözaltında tutulan binlerce göçmen çocuk ve gencin cinsel istismara uğradığı iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 27.02.2019 - 07:09

Axios internet haber portalının Cumhuriyetçi Kongre üyesi Ted  Deutch’ın ofisinden edindiğini açıkladığı ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Dairesi  (HHS) belgelerine göre, son 4 yılda aileleri tarafından refakat edilmeyen  gözaltındaki binlerce göçmen çocuğun cinsel tacize uğradığı belirtildi.

Belgelerde, Ekim 2014-Temmuz 2018 arasında HHS’ye bağlı Mülteci  Yerleştirme Ofisi’ne 4 bin 556, ABD Adalet Bakanlığına da bin 303 cinsel tacizle  ilgili şikayet yapıldığı kaydedildi.

Şikayetlerde, gözaltı merkezlerinde göçmen çocuk ve gençlere yetişkin  personel tarafından pornografik videolar gösterme ve cinsel organlarına zorla  dokunma gibi suçlamaların yer aldığı ifade edildi.

Kongre üyesi Deutch, “Bu davranış gerçekten aşağılık ve iğrenç. Bu  olay, HHS’in bu iddialar üzerine neler yaptığı ve bu (göçmen çocukların  tutulduğu) merkezlerde neler olup bittiği hakkında cevap vermesi gereken  soruların başlangıcıdır.” ifadelerini kullandı.

HHS Sözcüsü Caitlin Oakley de iddialar üzerine yaptığı açıklamada  refakatsiz yabancı çocuk programı uygulamasında küçüklerin güvenliğinin en büyük  endişeleri olduğunu belirterek, “Bunlar, zor şartlar altındaki savunmasız  çocuklar ve Mülteci Yerleştirme Ofisi her bir çocuğa azami özen gösterilerek  davranılması gerektiği sorumluluğunu biliyor. Herhangi bir suistimal, cinsel  istismar veya ihmal iddiası ciddiye alınarak soruşturma ve yanıt vermek için  hızla hareket edilmektedir.” dedi. AA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.