Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'de konsere silahlı saldırı! En az 50 ölü

ABD'de konsere silahlı saldırı! En az 50 ölü

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi... Saldırgan otelin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Korkunç saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti ve 400'den fazla kişi yaralandı. ABD basını, saldırganın bir 'bölge sakini' olduğunu açıkladı. ABD basını saldırganın isminin 'Stephen Paddock' olduğunu açıkladı. Saldırganın intihar ettiği, Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley'in yakalandığı ifade edildi. Toplamda 406 kişinin hastanelere taşındığı ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 11:03

SON DAKİKA: Las Vegas polisi ABD'nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğü ve 400'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganın ise intihar ettiği duyuruldu.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü, 400'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.  Ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkati çeken Lombardo, yaralanan 2 polisin de hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Saldırı esnasında konser alanında olan bir şarkıcı saldırının en az 10 dakika boyunca sürdüğünü söyledi. 

Polisin, otelin 29. katından sonrasını boşalttığını belirten Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti.  Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuştu.

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor. 
Lombardo, saldırgana ait iki aracın bulunması için kent sakinlerinden yardım istedi. 

Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

Polisin aradığı Marilou Danley

NELER YAŞANDI'

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Yetkililer, saldırı sonrası Las Vegas'ın bazı yerlerine girişleri kapattı. 

OTELİN 32. KATINDA ATEŞ 

Reuters haber ajansı, silahlı bir kişinin ilk etapta Mandalay Bay Resort isimli otelin 32'inci katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu. Los Angeles polisi, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini açıkladı. 

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gösteriniz" denildi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın." ifadelerini kullandı.

'PAYLAŞIM YAPMAYIN UYARISI'

Polis, insanların saldırının gerçekleştiği bölgeden kaçınması gerektiğini duyurdu. Bölgede bulunanlardan olaya ilişkin sosyal medya paylaşımı yapmamalarını talep etti. 

UÇAKLAR BAŞKA BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ

Polisin açıklamasında, hava yoluyla yola çıkacaklar da, Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri de istendi.

Bir hastane sözcüsü, hastaneye kaldırılanlardan en az 14'ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı. Sözcü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi.

Saldırı nedeniyle büyük panik yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kentten ayrılmak isteyenler nedeniyle trafik oluştuğu görülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.