Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD Büyükelçiliği'nden İzmir için güvenlik uyarısı!

ABD Büyükelçiliği'nden İzmir için güvenlik uyarısı!

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşları için bir kez daha güvenlik uyarısı yaptı. Büyükelçilik, Ankara ve İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bölgede bulunabilecek ABD vatandaşlarını uyardı. ABD Büyükelçiliği'nden İzmir için

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 09:09

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sitesinden yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çeşitli siyasi toplulukların Ulus'taki eski meclisten Anıtkabir'e yürüyeceği ifade edildi. Ankara Valiliği'nin gösteri ve toplantıları güvenlik gerekçesiyle yasakladığını hatırlatan büyükelçilik bildirisinde, "Sadece toplanılan alanda bulunmanız bile gözaltına alınmanıza sebep olabilir" ifadesi kullanıldı.

Barışçıl gösterilerin dahi çatışmalı bir ortama ve şiddete dönüşebileceğini belirten ABD Büyükelçiliği, İzmir için ise Cumhuriyet Meydanı ve Kordon'daki toplantı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için aynı uyarıyı yaptı.

Mesajda ABD vatandaşlarının ‘kalabalık yerlerden uzak durması, eylem ve etkinliklerin toplanma alanlarında dikkatli davranması' istendi. 


Geçen ay ABD'nin Adana Konsolosluğu kentte ‘terör tehdidi' bulunduğunu, ABD Dışişleri Bakanlığı da ‘Türkiye'nin güneydoğusuna seyahat edilmemesi gerektiğini' belirtmişti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.