Dolar 32,2806
%-0.18
Euro 34,7791
%-0.09
Altın 2.390,330
%-0.13
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytinyağı ve tereyağı farkları nelerdir'

Zeytinyağı ve tereyağı farkları nelerdir'

Her yemek kendine özgü malzemeler ile özel tadını ortaya çıkarıyor. Bazı yemek çeşitlerinin gerçek lezzetine ulaşmanız için uygun bir yağ tercih etmeniz gerekir.

  • Ege Postası
  • 09.11.2020 - 11:48

Zeytinyağı ve tereyağı gibi iki farklı türü her yemekte kullanamayabilirsiniz. Genel olarak birçok yemekte bu iki yağ türünü birbirinin yerine kullanmanız mümkün olmayabilir. Zeytinyağı ve tereyağı kullanım alanının dışına çıktığında yemeklerde aradığınız lezzetin değişmesine neden olabilir. Zeytinyağı ile tereyağı arasındaki farkların neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

İşte zeytinyağını tereyağından ayıran önemli farklılıklar;

'     Zeytinyağı doğadan elde edilir

Mevsiminde özenle toplanan zeytinler birçok işlemden geçerek sofralarınızdaki yağa dönüşüyor. Zeytinyağını ortaya çıkaran zeytinler topraktan gelen birçok güzelliği de beraberinde getiriyor. Bu sayede zeytinin işlenmesi ile oluşan bu yağ sofralarınıza sağlık katıyor.

'     Tereyağı hayvansal gıdalardan elde edilir

Sütün eşsiz yolculuğu tek bir üründen farklı lezzetler elde etmenizi sağlıyor. Tereyağ bu yolculukta uzun uğraşlar gerektiren hayvansal ürünlerden biri. Tereyağı, sütün kaymağının uzun çırpmalar sonucu ayışması ile sofralarınızdaki yerini alıyor. Dolayısıyla zeytinyağı ile tereyağı arasında farklı yapım aşamaları ortaya çıkıyor.

'     Tereyağı yanma noktası en düşük yağ çeşidi

Sevdiğiniz tüm yemekleri tereyağı ile yapamayabilirsiniz. Yanma noktası oldukça düşük olan bu yağ çeşidinin belli bir noktaya geldikten sonra tat ve renk değişimi geçirdiğini görebilirsiniz. Bu nedenle tereyağı zeytinyağında olduğu gibi kızdırarak pişirme işlemi yapamazsınız.

'     Zeytinyağı farklı yapım aşamalarından geçiyor

Tereyağ elde etmek için kullanacağınız yöntem ve ürün çeşidi bellidir. Söz konusu ürün zeytinyağı olduğunda ise birden farklı yapım ve sıkma aşaması ile karşılaşırsınız. Zeytinyağının kullanım alanlarına göre ürün taş baskı, naturel sızma zeytinyağ ve riviera gibi adlandırmalar alıyor. Bu sayede zeytinyağını kızdırabilir ve birden farklı yemek çeşidine uyum sağlayan bir yağ haline getirebilirsiniz. Zeytinyağı ise belli bir noktaya kadar ısındığı için çoğu yemeğe uyum sağlamayabilir.

'     Tereyağı ve zeytinyağı farklı yemeklerde kendine yer buluyor

Her iki yağ çeşidi farklı yemeklere lezzet ve koku kattığı için birbirinin yerine kullanılamayabilir. Özellikle sebze yemeklerinde tereyağ kullandığınızda ağır bir tat oluşabilir. Aynı şekilde tereyağlı bir pilav yaptığınızda tadının eksik olduğunu hissedebilirsiniz. Yemeklere lezzet katan doğal zeytinyağlarına kolayca ulaşmak için https://oleamea.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.