Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zehir tacirlerine helikopterli şafak baskını: 30 gözaltı

Zehir tacirlerine helikopterli şafak baskını: 30 gözaltı

İZMİR'in Yenişehir ve Yamanlar semtlerinde, çeşitli yöntemlerle il dışından getirdikleri esrar ile uyuşturucu hapları torbacı olarak adlandırılan kişiler aracılığıyla sokaklarda pazarlayan zehir tacirlerine yönelik sabaha karşı baskın yapıldı. Aralarında özel hareket timlerinin de bulunduğu 650 polisin görev aldığı, polis helikopterinin de kullanıldığı operasyonda, 30 kişi gözaltına alındı. Polis, baskın sırasında evlerde bulunan ya da aynı sokakta oturan çoğunluğu öğrenci olan çocuklara olumsuz yönde etkilenmemeleri için oyuncak, kırtasiye malzemesi ile simit dağıttı.

  • Ege Postası
  • 19.10.2012 - 14:50

İZMİR-  İzmir dışından kent merkezine kuryeler aracılığıyla getirilen uyuşturucu hap ve esrarı pazarlayan kişilere yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından uyuşturucuyu özellikle sokak satıcıları aracılığıyla eğlence mekanlarında ve sokak aralarında pazarlanmalarını sağlayan zehir tacirlerinin kimlikleri tek tek tespit edildi. Bu kişilerin Yenişehir ve Yamanlar semtlerinde kullandıkları adresler de saptandı.


 

UYUŞTURUCU VE TABANCA

Zehir tacirlerine yönelik soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte de bugün sabah erken saatlerde İzmir'in yanı sıra İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Balıkesir illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir'deki baskınlar sırasında ise aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu 650 polis katıldı. Polis helikopteri ise, operasyon süresince, baskın yapılan bölgelerin üzerinde kontrollerde bulunup, evlerin bahçelerinde yaşananlar ve kaçmaya çalışan zanlılarla ilgili bilgi vererek operasyonu yönlendirdi.

 

Evlerdeki araştırmalar sonrasında 30 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte ise, 31 bin 517 uyuşturucu hap, 89 kilo esrar, birer içimlik olarak hazırlanmış ve meşe olarak adlandırılan 88 paket esrar ile tabanca ve bu tabancaya ait mermiler ele geçirildi.


 

ÇOCUKLARA SÜRPRİZ

Bu arada İzmir polisi, operasyon sırasında daha önce yapılmamış olan bir uygulamayı da hayata geçirdi. Baskın yapılan evlerde bulunan yada o anda sokakta okula gitmeye çalışan çoğunluğu öğrenci olan çocuklara, kırtasiye malzemeleri, oyuncak ile simit dağıtıldı. Çocukları bu sayede psikolojik olarak kötü yönde etkilenmemelerinin amaçlandığı öğrenildi. Gözaltındaki zanlıların sorgularının devam ettiği, operasyonda ifadeler doğrultusunda yeni gözaltıların da yaşanabileceği bildirildi.  (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.