Dolar 32,2182
%0.05
Euro 35,0490
%0.12
Altın 2.508,310
%0.3
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zabıt katiplerine flaş karar

Zabıt katiplerine flaş karar

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 zabıt katibi, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla tutuklandı. Adliyeye bu kez FETÖ şüphelisi olarak geldiler

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 12:17

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında daha önce görevden uzaklaştırılanların da bulunduğu 11 adliye çalışanına yönelik olarak, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir hafta önce sabah erken saatte, eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Polis, şüpheli olan adliye çalışanlarını adliyeye getirip, çalıştıkları bilgisayarları kopyaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının, örgüte eleman yetiştirme ve kazandırma çalışması yaptıkları, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirtildi.

Emniyette işlemleri tamalanan 8 adliye çalışanı, dün görev yaptıkları adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından 8 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 8 şüpheli 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Aynı operasyon kapsamında iki gün önce gözaltına alınan 2 kişinin işlemlerinin devam ettiği, firarda olan bir kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

FETÖ SANIKLARI SEGBİS İLE İFADE VERDİ

Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan ve 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istenen Fatih S. ve Okan M.'nin yargılanmasına da başlandı. Sanıklar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılıp ifade verdi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 3 Eylül'de düzenledikleri operasyonda, Adnan Menderes Havalimanı'ndan KKTC'ye gitmeye çalıştıkları ileri sürülen Fatih S. ile Okan M.'yi gözaltına aldı. FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirtilen iki şüpheli tutuklandı. Tutuklu sanıklar Fatih S. ve Okan M. hakkında 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan ilk duruşması, yeni kurulan mahkemenin duruşma salonu bulunmadığından, İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda yapıldı. Sanıklar Fatih S. ve Okan M. duruşmaya tutuklu bulundukları Buca Kırıklar Cezaevi'nden SEGBİS ile katılırken, avukatları da hazır bulundu. 

Savunmasında, 'ByLock' programını kullanmadığını, telefonuna indirmediğini öne süren, Bank Asya'da hesabının olduğunu, ancak o dönemlerde bu bankanın devletin izniyle kurulan ve faaliyetlerini yürüten bir banka olduğunu söyleyen Fatih S., "Bana isnat edilen suçlamaların somut delilleri bulunmamakta. Üyesi olduğum ve sonradan kapatılan derneklere üyeliğim yasaldır. Derneklerde herhangi bir terör faaliyeti yürütülmemektedir. Bu dernekler devlet büyükleri tarafından da iltifata tabi tutulmuştur" dedi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanında emniyet ekiplerince gözaltına alındığında, KKTC'ye gitmek için bilet satın almadığını, herhangi bir rezervasyon yaptırmadığını, yurt dışına kaçma düşüncesi olmadığından serbestçe hareket ettiğini, havalimanına misafirlerini yolcu etmek için gittiğini söyleyen Fatih S., "FETÖ'ye himmet adı altında para vermedim. Örgütün sohbetlerine ve toplantılarına katılmadım. Bu nedenlerle örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Diğer sanık Okan M. de üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, daha önce kapatılan bir yükseköğrenim yurdunda memur olarak çalıştığını, KKTC vatandaşı olduğu ve ailesinin orada yaşaması nedeniyle bayram tatilini geçirmek için gideceği sırada havalimanında polislerce gözaltına alındığını, kaçma niyetinde olmadığını, ByLock kullanmadığını, bu programı telefonuna yüklemediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip, dosyadaki eksiklerinin giderilmesine için duruşmayı erteledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.