Dolar 32,4928
%0.35
Euro 34,7302
%0.41
Altın 2.407,060
%1.13
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yuvaya dönüşen plastikler Karabağlar'da

Yuvaya dönüşen plastikler Karabağlar'da

Karabağlar Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nde buluşuyor.

  • Ege Postası
  • 16.09.2014 - 13:10
"Yuvaya Dönüşen Plastikler" kampanyasıyla ilçe sınırları içerisindeki plastik atıkları toplanarak park ve bahçelerde kedi ve köpek kulübesi olarak dönüşüm sağlanacak. Konuya ilişkin Karabağlar Belediyesi ile PAGDER arasında ön protokol imzalandı. Projenin faydalı özellikte olduğuna dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hayvanseverlerin de kampanyayı faydalı bulacağına inandığını söyledi.
 
Kampanyanın tanıtımına ilişkin Plastik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Erol Paksu ve Proje Uzmanı Jale Filiz Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile bir araya geldi. Ülkemizde yılda 25 milyon 280 bin ton plastik atık yapıldığını belirten Semerci, kampanyanın farkındalık yaratmak amacını taşıdığını söyledi. Karabağlar Belediyesi ile de bu konuda protokol imzalamak istediklerini belirten Semerci, Başkan Selvitopu'nun duyarlılığına da teşekkür etti. Semerci, “Türkiye'de atıkları kaynağından toplama, ayırma ve geri dönüşüm uygulamalarının ülke genelinde yayılması çok önemli. Kişi başı ortalama atık miktarı gün bazında 1.10 kg olarak hesaplanmıştır. Biz PAGDER olarak çevre ve geri dönüşüm bilinci yaratırken bireysel olarak da kaynağından ayrı toplama alışkanlığı kazandıracak bir projeyi hayata kazandırıyoruz. Bu proje ile Karabağlar'da toplanacak (plastik yoğurt, peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri,eski plastik oyuncaklar, plastik askılar ve plastik damacanalar vb) atıklar yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak hayvanlar için plastik yuvalar yapılacak.
 
Hayvanseverler de ilgi gösterecek 
İlk etapta 20 adet kedi ve köpek yuvasını Karabağlar Belediyesi'ne  bağışlayacaklarını belirten Hüseyin Semerci, bundan sonrada ilçede belirlenen yerlere konulacak plastik çöp kumbaraları içindeki atıkları toplayarak kedi ve köpek kulübesi vermeye devam edeceklerini ifade etti.
 
Kampanyayı faydalı bulan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da bu projenin hayvanseverlerden de ilgi göreceğine inandığını söyledi.  Sosyal sorumluluk kapsamında Karabağlar'da hayvanlarla ilgili de sürekli proje geliştirdiklerini belirten Başkan Selvitopu, bu kampanyaya destek vermek istediklerini ifade etti. Selvitopu, "Karabağlar Belediyesi olarak bizim de 'kedi evi' projemiz var. Ayrıca bir başka çalışmamızda parklara otomatik su ve yemek kapları koyduk. Sıcak yaz günlerinde onları aç ve susuz bırakmadık. Karabağlar İzmir'în en büyük ilçesi. Sokak hayvanları da bir o kadar fazla. Bu atıkların kulübeye dönüştürülmesi fikri çok güzel. Arkadaşlarımıza bu konuyu inceletelim, en kısa zamanda bu projeyi Karabağlar'da hayata geçiririz” dedi. Başkan Selvitopu daha sonra PAGDER yöneticileri ile ön protokol imzaladı.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.