Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yürüyüşü örnek gösterdi

Yürüyüşü örnek gösterdi

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Ege Çölyakla Yaşam Derneği Kurucu Üyesi ve Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Hakan Pekzorlu'nın, çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastalıklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için İzmit'ten İzmir'e yürüdüğüne dikktat çekip, "Beklentiden uzak, tamamen insanlık adına gerçekleştirilen bu yürüyüşün toplumumuza örnek teşkil etmesini umuyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2014 - 12:59
İZMİR-Kocaeli Metabolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (MET- DER) girişimleri ve Schar/ Balviten / Biocard'ın sponsoru olduğu “İzmit'ten İzmir' e İz Bırak" projesi, proje gönüllüsü aktivist Hakan Pekzorlu, Kocaeli Met-Der Çölyak ve PKU (Fenilketonüri) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Atar, firma yetkilisi Özgür Erdoğan, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Ege Çölyak'la Yaşam Derneği Kurucu Üyesi ve Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Çölyak ve PKU hasta ve yakınlarının katılımıyla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü Tenis Kafe'de düzenlenen etkinlikte buluştu. Proje kapsamında 9 Ağustos'ta İzmit'ten yola çıkan proje gönüllüsü Aktivist Hakan Pekzorlu 20 gün boyunca 450 kilometre yürüyerek İzmir' e ulaştı. Bu yürüyüşü hiçbir beklentisi olmadan gerçekleştiren Pekzorlu , “Amacım sadece Çölyak ve PKU hastaları için farkındalık yaratmaktı" dedi.

Birçok gönüllülük projesinde de yer alan Pekzorlu, “Ben İzmit'ten İzmir'e gelene kadar hayatımda birçok anı biriktirdim ve yaşadım, insanlık hala ölmemiş. Konaklama yaptığım yerlerde, yürüdüğüm esnada, geçtiğim her şehirde insanlar yardım etmek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Bunlardan en ilginci yürüdüğümü gören kamyon şoförü bir arkadaş aracına almak istedi. Projeyi anlatınca bir avuç fındık verdi. Bu tür davranışlar hiç dermanım kalmadığı anlarda bana güç verdi. Zaten her şeyin amacı bu, insanlığın ölmediğini göstermek" diye konuştu. 

Nesrin Atar da "Bu projemizin adı İzmit -İzmir arası İz Bırak. Projemiz Çölyak ve PKU hastalıkların farkındalığını yaratmak için yapılmış bir projedir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Firma yetkilisi Özgür Erdoğan, “Böyle bir projeye sponsor olmaktan gurur duyuyoruz, Bu projenin asıl sahibi Hakan bey, Nesrin hanımdır. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum bize böyle güzel bir projede şans tanıdıkları için. Schar, Balviten, Biocard ailesi olarak Met-Der' e kayıtlı 10 Çölyak 5 PKU hastasına 6 ay boyunca ürün desteği veriyor olacağız" diye konuştu. 

Prof. Dr. Aydoğdu ise “Biz Ege Çölyak'la Yaşam Derneği olarak, yürüyüşünüz sona ererken, çok önemli bir şey yapmanın gururunu içinizde yaşıyorken sizi burada konuk etmek bizim için çok büyük bir onur" dedi.

Konuşmaların ardından Hakan Pekzorlu'ya bu önemli projeyi gerçekleştirdiği için Ege Çölyak'la Yaşam Derneği tarafından plaket verildi. Bu projelerin devamını ve Hakan Pekzorlu gibi duyarlı vatandaşların artması dileğinde bulunuldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.