Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yürütme onaylanırsa Akay rahatlayacak

Yürütme onaylanırsa Akay rahatlayacak

Yerel seçimde İzmir’de umduğunu bulayan AK Parti, istifalarla sarsıldı. İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il başkan yardımcılarını yeniden belirledi. Yürütme kurulu bir hafta önce AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın önüne kondu hala onay bekliyor. Akay, teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile birlikte bugün (perşembe) Genel Merkez’e gitti.

  • Ege Postası
  • 17.04.2014 - 12:54
İzmir’de 30 ilçe belediyesinden sadece altısını kazanabilen AK Parti’de sonuç çözülme yarattı. Partinin kurucularından, yerel yönetimlerin en deneyimli ismi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, zehir zemberek açıklamalarla partiden istifa etti. Çakar, müteahhit meclis üyelerinin imar komisyonlarına girmesine tepki gösterenlere “Meclis üyelerine potansiyel hırsız olarak görenler önce kendi hayatlarına, duruşlarına baksın” diyerek, zihinlere soru işaretleri düşürdü. 

Seçimin ardından görevden alınacağı öne sürülen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, üçü yerel seçim adaylığı nedeniyle boşalan il başkan yardımcılarını yeniden belirledi. Yürütme Kurulu, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın görüşüne sunuldu ancak onay alınmadı. Akay, teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile birlikte bugün (perşembe) öğle saatlerinde Genel Merkez’e gitti. Akay ve Kaya, Yıldırım’ın yanısıra teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Süleyman Soylu’yla da görüşecek. Akay, il başkanları toplantısına da katılacak. Akay’ın yürütme kurulunun onaylanması cumhurbaşkanlığı seçimine kadar parti yönetiminde değişiklik olmayacağı anlamına gelecek. 

ULUPINAR’DAN “SOYLU' ATAK

Öte yandan AK Parti’ye yeni katılan ve adı İzmir İl Başkanlığı için geçen Yıldırım Ulupınar’ın Demokrat Parti’de birlikte çalıştığı teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Süleyman Soylu’yla da görüşüp, nabız yokladığı iddia edildi. Yıldırım Ulupınar ise bu iddiayı yalandı ve “Görüşmem olmadı. Böyle bir talebim yok ki görüşme yapayı? Mevcut il başkanı görevdeyken böyle bir hareketin içinde girmeyi kendime yakıştıramam” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.