Dolar 32,2869
%0.04
Euro 35,0349
%-0.14
Altın 2.477,770
%0.47
Bist-100 10.568,00
%2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunan cezaevinde intihara kalkıştı

Yunan cezaevinde intihara kalkıştı

Yunanistan'ın Lamia şehrindeki Domokos Cezaevi'nde, insan kaçakçılığı suçundan yatan 42 yaşındaki Yakup Öksüz, kendini çarşafla koğuşun demir parmaklıklarına asarak intihar girişiminde bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.06.2016 - 17:44

Yakup Öksüz'ün Bodrum'da yaşayan hasta eşi Halise Öksüz, "Eşim benim tedavim için para bulabilmek için bu yola başvurdu. Allah kimseyi bu yola düşürmesin" diyerek, gözyaşı döktü.


Bodrum Belediyesi'nde kepçe operatörü olarak çalışan, evli ve iki çocuk babası Yakup Öksüz, geçen 1 Aralık'ta yasa dışı yollardan 25 kaçağı sürat teknesiyle Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na bıraktıktan sonra dönerken Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Yakup Öksüz, Domokos Cezaevi'ne konuldu. 187 gündür cezaevinde bulunan Yakup Öksüz, iddiaya göre, halen yargılanmalarına başlanmaması nedeniyle bunalıma girip, geçen 4 Haziran gecesi, kaldığı koğuşun demir korkuluklarına kendini çarşafla asarak, intihar girişiminde bulundu. Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği durumu Y.Ö.'nün Bodrum'da yaşayan daha önce üç kez rahim ameliyatı olan hasta eşi 31 yaşındaki Halise Öksüz'e bildirdi.

"EŞİM BENİM TEDAVİM İÇİN BU YOLA BAŞVURDU" 

DHA muhabirine eşinin kendisinin tedavi parası için insan kaçaklığı suçuna karıştığını söyleyen Halise Öksüz, "Daha ilk işinde de yakalandı. Bu işte o kadar acemiydi ki mültecileri Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin bulunduğu rıhtıma çıkarınca, yakalandı" dedi. 

Eşinin aylardır mahkemeye çıkarılmayı beklediğini söyleyen Halise Öksüz, şunları söyledi:

"Ne zaman yargılanacağını dahi söylemiyorlar. Bunalıma giren eşim hayatına son vermek istemiş. Neyse ki koğuş arkadaşları son anda fark edip, kurtarmış. Hastaneye kaldırılmış. Maddi durumumuz iyi olmadığı için Yunanistan'a gidip kendisini göremiyoruz. Sadece telefon ile konuşabiliyoruz. Şu anda psikolojik tedavi görüyormuş. Birçok Türk kaptanın yargılama süreçlerinin uzaması ve yüzlerce yıl verilen hapis ve ağır para cezaları nedeniyle bunalıma girdiğini duydum. İki çocuğum ile yapayalnız kaldım. Allah kimseyi bu yolla düşürmesin. Yetkililerden, eşim ve onun durumunda olan kişilere karşı duyarlı olup, sahip çıkmalarını istiyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.