Dolar 32,3861
%0.02
Euro 34,5710
%-0.05
Altın 2.379,100
%-0.05
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunan adalarına tatilde Türk akını; 20 bin kişi giriş yaptı

Yunan adalarına tatilde Türk akını; 20 bin kişi giriş yaptı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, Türkiye'den Yunan adaları için uygulamaya başlanan kapıda vize ile Rodos, Midilli, Sakız, Samos ve Kos olmak üzere 5 adaya, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecinde toplam 20 bin Türk turistin giriş yaptığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2024 - 14:53
  • Güncelleme: 17.04.2024 - 16:04

Türkiye'den Yunanistan'ın Midilli, Sakız, Samos, Kos ve Rodos adaları için uygulamaya başlanan kapıda vize Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, 5 adaya, 9 günlük tatil sürecinde toplam 20 bin Türk turistin giriş yaptığını belirtti. 

Geçen yılki bayram tatiline göre talepte ciddi bir artış olduğunu ifade eden Meriç, “Bu sene Yunanistan adalarına ciddi bir müşteri istilası olacak. Turizmde çok güzel bir bayram geçirdik. Ayrıca otellerin, buna ihtiyacı vardı ve artık açılış yapmak zorundalar. Böylece kış boyunca kapalı kalan oteller, personel girişini erkene çekmiş oldu ve genel olarak oteller yüzde 100 doluluk oranlarıyla açılış yapmış oldu. Bu gelişmelerin tümü bize güzel bir sezon yaşanacağını gösteriyor. Talepler böyle devam ederse bu sene tüm zamanlar rekorunu kıracağımızı inanıyorum" dedi.

‘KORKULACAK BİR DURUM YOK’

İsrail-İran arasında yaşanan sorunun turizme olan etkisine de değinen Meriç, "Bu durum şu an çok az da olsa yurt dışındaki müşterileri rahatsız etmeye başladı. Türkiye ile ilgisi olup olmadığına dair sorular aldık. Coğrafya olarak hassas bir bölge olunca bu tarz sorular da alıyoruz ve turizm bu gibi durumlardan çok çabuk etkileniyor. Ancak korkulacak bir durum yok" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.