Dolar 32,4401
%0.01
Euro 34,8514
%0.32
Altın 2.427,720
%-0.45
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel'den 'heykel' salvosu

Yüksel'den 'heykel' salvosu

CHP il başkanı Alaattin Yüksel ve il yöneticileri, göreve yeni gelen İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak’a ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 16:00

Abdulhakim KÜÇÜK/ EGE POSTASI CHP heyeti geçtiğimiz aylarda yapılan seçim sonrası İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Başkan  Adak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Türkiye’nin ekonomik durumu ile ülke gündemine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

EKONOMİ’DE YALANCI BAHAR
İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini belirttiği konuşmasında hükümet politikalarını eleştirdi. Adak, “Ülke bir kaos halinde. Tüm komşularla kavgalı haldeyiz. Ekonomik olarak dibe vurmuş durumda. Kendi bakanlarının söylediği gibi yalancı bir bahar yaşanıyor. Topluma yıkıcı bir etkisi olacağı bir gerçektir. TÜİK kurumu rasyonel olmayan değerlendirmelerle birçok konuyu olduğundan pozitif gösterme gayretindeler. Değerlendirme olarak pinpon topunu bile almışlar. Enflasyonu düşük göstermek için bu oyunları yapar durumdalar.” dedi.

AKP HÜKÜMETİNE YÜKLENDİ

Yüksel, “Özellikle 2007’den sonra sert bir şekilde demokrasinin aslında bir amaç değil bir araç olduğu söylendi. 2008’den sonra Türkiye’nin ekonomisinde büyüme neredeyse sıfıra yakın. Çok şikâyet ettikleri, rövanş almaya çalıştıkları cumhuriyet döneminde, krizlerin, savaşların olduğu dönemlerde bile yüzde 5 olan büyümeyi yüzde 3 ile sınırlı tuttular. 2003’te İktidara geldiklerinde Türkiye tarihinin en büyük krizi vardı. İşsizlik 8.2 civarındaydı. Şimdi hiç 8.2’ye düşmedi. İki haneli rakamlardan düşmedi. Sokaktaki her 3 gençten biri işsiz. Ekonomik anlamda büyük bir kaos yarattılar. Bizim partili olarak en büyük sorunumuz; telefonlarımız hep iş ile ilgili çalıyor. 2002’de iktidara geldiklerinde 7 şehir veriyorduk şimdi günde 7 şehit veriyoruz. Sivil insanlar da ölüyor. Terörle hiçbir ilgisi olmayan insanlar bölgede ölüyor. Kentler boşalıyor. İzmir’de de odaların, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin üzerinde de büyük bir baskı var. Herhangi bir konuda basın açıklaması yapmak bile yasak…” dedi.

HEYKELE SALDIRIYA KINAMA
Yüksel, İzmir Metrosu’nda sergilenen ‘Müzisyen’ isimli eserin sabah saatlerinde bir vatandaşın baltayla parçalamasıyla ile ilgili Yüksel, “Son derece üzücü bir durum. Dünyanın gelişmiş ülkeleri nereye gidiyo?  Türkiye’nin bu çağda sanat eserlerine yaklaşımı akıl almaz seviyededir. Bunlar AKP’nin son 14 yıldır siyasetinin eseridir. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakanlık yaptığı dönemde heykeltıraşa, heykele hakaret ederek heykel yıktırtıyorsa elbette ki daha eğitimsiz olan tabanların böylesine daha sert tepkilerle hareket etmesi doğaldır. Doğal olmayan Türkiye’yi yönetenlerin hem de henüz insanlaşma sürecini tamamlayamamış bu saldırganların sanata ve sanatçıya yönelttikleri şiddettir. Saldırı da İzmir’deki AKP örgütünün heykelle ilgili yaptığı provokatif eylemlerin sonucudur.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.