Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksek Askeri Şura başlıyor

Yüksek Askeri Şura başlıyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda toplanıyor.

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 11:09
YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etmelerinin ardından çalışmalarına başlayacak. Toplantıda terfi sırasındaki albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılacak personel ve TSK’yı ilgilendiren konular görüşülecek.
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıya Başbakan Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile diğer YAŞ üyesi komutanlar katılacak.
Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YAŞ üyelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde öğle yemeği, Başbakan Davutoğlu ise Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verecek.
3 gün sürece toplantının ardından Şura kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak, daha sonra ise kamuoyuna açıklanacak.
Genelkurmay Başkanı Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay’ın görev süresi Şura ile sona erecek.
TSK Personel Kanunu çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Hava Kuvvetleri Komutanının görev süreleri bir yıl daha uzatılabiliyor.
Dört yıllık görev süresinin sonuna gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in emekli olmasıyla teamüller gereği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar’ın Genelkurmay Başkanlığına getirilmesi öngörülüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.