Dolar 32,2528
%0.03
Euro 34,8244
%0.43
Altın 2.421,890
%1.2
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den belediyelerdeki işçi kıyımına müdahale; Rapor istedi

Yücel'den belediyelerdeki işçi kıyımına müdahale; Rapor istedi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, son günlerde kamuoyunda tartışmalara sebep olan belediyelerden işçi çıkarmalarıyla ilgili Belediye Başkanlarına uyarıda bulundu. Özellikle Çiğli’de yaşanan işçi çıkarmaları ile gündeme gelen konuya İl Başkanı Yücel’de dahil oldu ve Belediye Başkanlarından,  işten çıkarılan peronelin detaylı raporunu istedi. Yücel hukuki dayanağı olmadan kimsenin işine son verilmeyeceğini de bildirdi.   Yücel'den belediyelerdeki işçi kıyımına müdahale

  • Ege Postası
  • 17.05.2019 - 09:30

HAYRULLAH YILDIZ / EGEPOSTASI - Özellikle Çiğli'de çok sayıda işçinin kapı önüne konulmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den, belediye başkanlarına uyarı geldi. Yücel belediye başkanlarına gönderdiği bir yazıyla, 31 Mart 2019 tarinden itibaren belediye ve belediyelere ait şirketlerde işine son verilen işçilerin listesini istedi. Yücel, başkanlara "CHP'nin imajı zedeleniyor" uyarısı yaptı.

Yerel seçimlerin ardından belediye başkanları ve CHP İl Örgütü’nün birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yücel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin politikalarına uygun bir yönetim sürdürmelerini istedi. 

CHP’NİN İMAJI ZEDELENİYOR VURGUSU 

"Çok zorlu koşullarda gerçekleşen bir yerel seçimi geride bıraktık. Yerel seçimlerde sağladığımız başarıyı genelde de tekrarlayabilmek için birlik beraberlik içinde sürdürdüğümüz çalışmaların devamı son derece önemlidir. CHP'yi iktidara taşıyarak ülkemizin özlediği huzur, refah ve barış ortamının sağlandığı, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin tam anlamıyla hayata geçirildiği bir Türkiye kurmak partimize, ülkemize ve gelecek nesillere karşı ödememiz gereken borcumuzdur. Bu yolda başarılı olmamız, partimizin ilkeleri, politikaları ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemleri ve talimatlarına tam anlamıyla uygun bir yönetim anlayışı sürdürmemize bağlıdır" diyen Yücel, kamuoyuna ve basına yansıyan işçi çıkarmaları ile CHP’nin haksız yere tartışılır hale geldiğini bildirdi. Yücel, 31 Mart seçimlerinde verilen mücadeleye, parti içindeki uyum ve barış ortamına zarar verdiğini, işçi çıkarmaların haklı bile olsa kamuoyuna yansımasının CHP’nin imajını zedelediğini belirtti. 

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI 

Kılıçdaroğlu’nun “CHP’li belediyelerde hiçbir işçinin ekmeğiyle oynanmayacak. CHP’li belediyelerde işçiler emeğinin karşılığını tam anlamıyla alacak” açıklamasını hatırlatan Başkan Yücel, her ne sebeple olursa olsun işten çıkarmaların CHP’yi zor durumda bıraktığını ve “İşçinin ekmeğiyle oynanıyor” algısı yaratıldığını savundu.  

BELEDİYE BAŞKANLARI BUGÜN RAPOR SUNACAK

Başkan Yücel, tüm CHP’li belediye başkanlarından bugün saat 17.00’ye kadar işten çıkarılan işçilerin listesini, işe giriş ve çıkış tarihleri ve diğer detaylarıyla birlikte rapor halinde kendisine sunmalarını istedi. Yücel yasal gerekçesi olmadığı takdirde hiçbir işçinin çıkarılmamasını, hukuki dayanak ile işten çıkarılan işçiler hakkında da bilgi verilmesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.