Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yöneticilikten sıkılıp kendi işini kurdu 10 yılda dev oldu

Yöneticilikten sıkılıp kendi işini kurdu 10 yılda dev oldu

Gıda ve Lojistik sektöründe 10. yılını kutlayan GTT Lojistik firması , zor bir yıl olan 2014 yılında yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ardından Yeditepe Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atılan, 11 yıl çeşitli şirketlerde profesyonel yönetici olarak çalışan Hasan Utku Çetiner, 10 yıl önce kurduğu GTT Lojistik firması ile şimdi devler ligine çıktı.

  • Ege Postası
  • 01.04.2014 - 09:57
Bello Grano, Al Fakher, Dona Mia markalarıyla ürettiği çeşitli gıda ürünlerini 45 ülkeye ihraç eden Çetiner, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki 7 ofisi ile de her türlü ürünün lojistik operasyonunu yürütüyor. Geçen yıl yaklaşık 30 bin konteyner elleçleyen GTT Lojistik, bu yıl yüzde 15 artışla 35 bine yakın konteyner elleçlemeyi hedefliyor . Geçen yıl 122 milyon dolarlık bir büyüklüğe erişen GTT Group, bu yıl toplamda da en az yüzde 15 büyümeyi planlıyor.

Lojistiğin her alanında çalışıyor

Kriz dönemlerini fırsat olarak değerlendirerek 10 yılda hızlı bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden GTT Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Utku Çetiner, zor bir yıl olan 2014 yılında yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyledi.  Türkiye’de çeşitli firmalarda 11 yıl profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdiğini dile getiren Çetiner, “2004 yılında Dubai’de hava, deniz, kara taşımacılığı chartering, gemi brokerliği, depolama ve tedarik zinciri yönetimi konularında hizmet veren GTT Lojistik firmasını kurdum. 2005 yılında İstanbul, 2008 yılında Mersin ve son olarak Bursa ofisimizi hizmete açtık. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk Türk lojistik firması olarak faaliyet gösteriyoruz.  Dünyanın en faal üç limanından biri olan Jebel Ali Port / Dubai’ deki serbest bölgede, kapalı 6 bin 500, açık 10 bin metrekare olmak üzere toplamda 16 bin 500 metrekare de kendi depolama tesislerimizde, araç filosu ile depolama, dağıtım ve adrese teslimat hizmetlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

45 ülkeye kendi markası ile ihracat

Lojistik ile birlikte gıda üretimi ve ihracatı yaptıklarını, makarna, un, kuru kayısı, kuru incir, fındık, fıstık, draje ve endüstriyel çikolata üretimini GTT Group bünyesindeki 2 ayrı şirket ile sürdürdüklerini söyleyen Çetiner, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 45 ülkeye kendilerine ait 3 marka ile ihracat yaptıklarını kaydetti . Gıda alanında ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki süpermarket, otel, benzin istasyonları ve catering firmalarına paketli ve dökme gıda dağıtım işi yaptıklarını belirten Çetiner şöyle konuştu: Gıda alanında Türkiye’de 70 , BAE’de 45 olmak üzere 115 kişilik ekibimizle grup olarak toplam 122 milyon dolarlık bir büyüklüğümüz var. Bu yıl ciromuzu yüzde 15 oranında artırmak istiyoruz. Lojistik’te Türkiye’de 5, Dubai’de 2 ofis olmak üzere toplam 7 ofis ile konteyner taşımacılığı da yapıyoruz. Bünyemizde 21 tırımız var. Şehir içinde de 5 aracımız bulunuyor. Mermer, demir çelik, gıda, hurda kağıt başta olmak üzere birçok ürünün lojistiğini yapıyoruz. Geçen yıl bu alanda 52 milyon dolar ciroya ulaştık. 29 bin 926 konteyner elleçlemesi yaptık. Bu yıl 35 bin elleçleme yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl ayrıca Samsun ve İskenderun’da da kendi ofisimizi açacağız.”
 
Yılda 8 bin konteyner mermer elleçliyor
Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na konteyner standları ile katıldıklarını ve çok ilgi gördüklerini açıklayan Çetiner, yılda 8 bin konteyner blok ve ebatlanmış mermer ihracatı gerçekleştirdiklerini vurguladı. Mermer sektörünün çok hızlı geliştiğini, bu alandaki lojistiğinde son yıllarda çok önemli hale geldiğini vurgulayan Çetiner, bu alanda kendilerini geliştirerek büyümeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.