Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yol kontrolü yapan meclis üyesine isyan

Yol kontrolü yapan meclis üyesine isyan

Meclis üyesi Erkan Tuncer'in, otobüs şoförünü durdurup alkol muayenesi yaptırmak istemesi üzerine ESHOT çalışanları isyan etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan DİSK Genel-İŞ Sendikası harekete geçti. Hat şoförlerinin yolunun kesilmesi ve alkol testine sokulmasına tepki gösteren sendika yönetimi CHP’li Erkan Tuncer’e istifa çağrısı yaptı, sorun çözülmediği taktirde eylem sinyali verdi. Kendini savunan Tuncer ise "Bugün olsa yine aynı şeyi yapardım" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 16:14
HABER SERVİSİ- ESHOT’ta yaşanan olay üzerine bir basın açıklaması yaparak CHP Çiğli Meclis Üyesi Erkan Tuncer’i kınayan DİSK Genel-İş yönetimi, istifa çağrısı yaptı. Personele mobbing uygulandığını belirten sendika, ESHOT Encümen Üyeliği görevi yapan Tuncer’e “Ya polis ol, ya da meclis üyesi” diyerek sert tepki gösterdi.
 
 

“YA MECLİS ÜYESİ OLSUN YA DA TRAFİK POLİSİ”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Cuma günü şoför arkadaşımızın yolu kesilerek yasal işlem yapılmıştır. CHP Çiğli Meclis Üyesi Erkan Tuncer kraldan çok kralcı davranarak emniyet müdürü ve polisin görevini üstlendi. Kendi görevlerini ona bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kendisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de ESHOT encümen üyesidir. Belediye kanununa göre, stratejik plan ve bütçeleri hazırlamak, yıllık çalışma programını belirlemek gibi görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Halktan ve demokrasiden yana CHP’den seçilerek göreve gelen bu meclis üyesi, on binin üzerinde işçi çalıştırıyorum diyerek, altında milyarlık ciple, 8 saat çalışıp ailesine para götürmek için emek veren arkadaşlarımızın yolunu keserek hesap sorması, kendisinin görev ve yetkisinin dışında. İl Başkanı Ali Engin’e bu durumu ilettik. Kendisinin bu şekilde 7 tane vukuatı var. Kendisi ile ESHOT’ta bir araya geldik. Yapılanların yanlış olduğunu söylese ve özür dileseydi, bu açıklamayı yapmazdık. Pişkince bu tavrını sürdürmektedir. Kendisi trafik  polisi rolü üstlendi. Ya meclis üyeliği yapsın ya da trafik polisliği yapsın” diye konuştu.
 
“12 EYLÜL’DE MİYİZ'”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı açıklamasının devamında CHP İl Yönetimi’nden Tuncer hakkında gerekli disiplin işlemi yapılmasını talep ederek, “Ya çıkacak özür dileyecek, ya da şoför arkadaşlarımız ile kendisini deşifre edeceğiz. Daire başkanı, şef ve müdürlerin üzerinde baskı kurarak polis gibi bir şoför arkadaşımızı evinden aldırtarak alkol testine göndermesi doğru değildir. Sanki 12 Eylül dönemini yaşar gibiyiz. Ailesinin, çocuklarının yanında bir çalışanın bu şekilde rencide edilmesini esefle kınıyor ve CHP İl Başkanlığı’nın gerekeni yapmasını diliyoruz. Sayın Tuncer “Hala ben bundan sonra da bu görevimi yapacağım” diyor. İzmir’de yaşayan her vatandaş şoförlerin eksiğini şikayet birimlerine iletebilir. Ancak aracı ile hareket haklindeki otobüsün önünü keserek kazaya sebebiyet verecek şekilde kendisini tehdit etme hakkına hiç kimse sahip değildir. Tuncer, 25 yıldır İzmir’de yaşadığını söylüyor ancak, bugüne dek bu tür şikayetleri olmadı da, ESHOT encümeni olunca bu tür işlere mi kalkıştını? Kendisini ESHOT Genel Müdürü yerine mi, yoksa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yerine mi koydunuz'” dedi.
 


“HALKTAN ALDIĞI OYU HALKA HİZMET İÇİN KULLANSIN”
Sarı son olarak, “CHP’den seçilen bir meclis üyesi emekten yana tavır almalıdır. Yüzün üzerinde arkadaşımız darp edildiğinde çözüm üretmeyen bir meclis üyesi, arkadaşlarımızı MİT üyesi gibi takip altına almıştır. AKP’nin çıkarmak istediği makul şüpheli yasasına uyarak “Şoförü sarhoş gibi gördüm gerekenin yapılmasını istedim” demiştir. Normal bir vatandaş bir şoförü şikayet ettiğinde evinden aldırabiliyor m? CHP bu yanlıştan dönsün yoksa meclisin önünde kendisinin istifasını talep edeceğiz. Arkadaşımız görevini layıkı ile yerine getirdi. Kendisi bir açıklamasında “Benim on bin tane çalışanım var” demiştir. Ben de diyorum ki, Allah bana senin gibi patron nasip eylemesin. Halktan aldığı oyu halka hizmet etmek için kullansın” dedi.
 
“YA ÖZÜR DİLEYECEK, YA DA İSTİFA EDECEK…”
DİSK Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Engin Demir ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bir  ay önce işçi haklarındaki sıkıntıları gündeme getirdiğimizde kendisinden bir yardım göremedik, bunu neden meclis gündemine taşımad? Ama işçinin bir açığını gördüğünde polis gibi peşine takılıp, sefer dışında olan, işi biten otobüsün önünü kesmiştir, dere beyliği yapmaya soyunmuştur. Kendini aklı çıkartacak bir yorumunda ise,  gazetecileri yalan haber yazmak ile suçluyor. “Bu olay gece olmadı, akşam oldu” diyor. “Yalancı gazeteciler oluyor, şoför alkollü çıktı” diyor. Bu olaylar yaşanmamış gibi, arkadaşımız suç işlemiş gibi, “Yine görsem yine aynısını yaparım” diyor. Ancak arkadaşımız alkolsüz çıkmış, bu olay alınan raporla da kanıtlanmıştır. O gece kendisinin alkolsüz olduğunu bizlere nasıl kanıtlayaca? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ESHOT yönetimi ve CHP İl Başkanlığı’nı göreve davet ediyor ve bu meclis üyesinin özür dilemesini istiyoruz. Ya özür dileyecek, ya da istifa edecek. Aksi takdirde bir sabah ansızın tüm garajları kapatacağız. Buradaki arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesi’nin vitrinidir. Kendine, işine, kurumuna karşı her zaman dürüsttür. İzmir halkını seven ve onlara hizmet eden bireyleriz. Asla alkollü olarak direksiyon başına geçmedik, geçmeyiz de. ESHOT’ta bu konuyla ilgili olarak gerekli yasal işlemin yapılmasını talep ettik. Aksi takdirde müdür ve şef ile ilgili açıklama yaparak kendilerini de deşifre edeceğiz ve bu şekilde davranan yöneticilerin hukuksal anlamda takipçisi olacağız.” 



SÖZ SAVUNMANIN:BUGÜN OLSA...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ESHOT Encümeni Erkan Tuncer’in, otobüs seyir halindeyken, şoförü sigara içerken gördüğü, alkollü olabileceği gerekçesiyle durdurup test yapılmasını istediği, olay yerinden uzaklaşan şoförün, ertesi gün alkol testine çağrılmak üzere arandığı ancak telefonlarına bakmadığı öğrenildi. Daha sonra telefonunu açan şoförün aracı kullanan kişi olmadığını belirtmesi üzerine ESHOT yetkilileri tarafından meclis üyesi Erkan Tuncer ile yüzleştirilmek için şantiyeye çağrıldığı belirtildi.

"TEK TARAFLI HABERLER YAPILDI" 
Bu olayların üzerine açıklama yapan Büyükşehir Meclis üyesi Erkan Tuncer "Yaşanan gelişmeleri büyük  şaşkınlıkla izliyorum. Kendisini bilmez bazı kişiler benim yaşadığım olayı benden açıklama almadan tek taraflı yazıyorlar. Gazetecilik ahlakı ile bağdaşmayan bu haberler kasıtlı ve beni yıpratmak için yapılan haberler.Ben olayı hiç görmemezlikten de gelebilirdim" dedi. Tuncer şunları söyledi: 

"BEN MAFYA MIYIM"
"Yaptığım bir vatandaşlık görevidir. Bunun için insanın ESHOT'ta görevli olmasına gerek yok. Benim yaptığım duyarlı olan her vatandaşın yapacağı bir davranıştır. Bunu başka yere çekmeye gerek yok.  Yazılan haberlerde gece yarısı şoförü evinden almışım, yok bilemem ne yapmışım, hayatımda hiç görmediğim ya da hiç görmeyeceğim bir kişi için nasıl olur da böyle bir davranış içinde olabilirim. Ben mafya mıyım siyasetçi miyim. Biz burada İzmir ve Çiğli'nin gelişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 

Ülkemizde bir felaket olduktan sonra herkes ah vah içinde oluyor. Bir kamu kurumunda çalışan bir arkadaşımızın kuralların dışına çıkarak yaptığı davranışı sorgulaması gereken gazeteciler ve yazarlar benim yasak olmasına rağmen sıgara içen ve telefonla konuşarak tehlikeli bir şekilde araç kullanan birini durdurmamı yazıyorlar. Varsın onlar bunu yazmaya devam etsinler, ben doğru olanı yapmaya devem edeceğim. Eğer bu yazılanlara rağmen bugün olsa ben yine aynı şeyi yapmaya devem edeceğim." dedi    
 
TUNCER:SENDİKA OLAYI KABUL ETTİ 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile sabah saatlerinde bir araya geldiklerini ve Sayın sendika temsilcisi Sarı'nın " Şoför arkadaşın Annesi hasta imiş morali bozukmuş, O neden ile bir sigara yakmış telefonda da annesi ile konuşmuş. Bu konuyu uzatmayalım kapatalım." dedi ardında şube müdürlerin çağırdın da neden gelemediğini ise " işten atılırım korkusu ile yalan söylediğini " tarafıma iletti."   

ENGİN 20 YILLIK ARKADAŞIM
Yaşanan her olayda Ali Engin'in ortağı diyerek İl Başkanımızı olyın içine çekiyorlar.  Bu yaşanan olayla Sayın İl Başkanımızın ismini geçirenlerin farklı bir niyeti var. Ben İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyesi Erkan Tuncer'im  Yanımda binlerce insan çalışıyor. Diyarbakır’da yıllarca siyaset yaptım. Şimdi burada görev yapıyorum. İl başkanı benim 20 yıllık dostum, arkadaşımdır." dedi


SENDİKADAN İKİNCİ AÇIKLAMA
Tuncer'in bu açıklaması üzerine sendika ikinci bir açıklama yaparak "Uzlaşma ya da barışma, ya da bizim bu yaşananları kabul ettiğimiz doğru değil. Hala istifasını ya da özrünü bekliyoruz. Evet görüştük ama uzlaşma ya da anlaşma sağlayamadık" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.