Dolar 32,1950
%0.05
Euro 34,9664
%-0.06
Altın 2.513,200
%0.11
Bist-100 10.940,00
%1.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılmaz: Tecavüz insanlık suçudur!

Yılmaz: Tecavüz insanlık suçudur!

TBMM'de görüşülen ve cinsel istismar suçunun kapsamını değiştiren son yasa taslağına İzmir'de bir tepki de kadın işçilerden geldi. DİSK Genel-İş Sendikası 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, "Artık adaleti kendimiz mi sağlayalım" diyerek çarpıcı bir açıklamanın altına imza attı. İzmir'de kadın işçilerden tartışmalı değişikliğe sert tepki:

  • Ege Postası
  • 18.11.2016 - 15:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye'de tüm kadınları ayağa kaldıran son yasal düzenlemeye İzmir'den de tepkiler dinmek bilmiyor.

Bayraklı Belediyesi işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası'nın ilk kadın şube başkanı Emine Yılmaz, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye çok sert tepki gösterdi. Genel-İş Sendikası İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Yılmaz, TBMM'de AK Parti oylarıyla kabul edilen düzenleme altında imzası bulunan milletvekillerinin insanlık suçu işlediğine belirterek yasanın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

İNSANLIK SUÇUDUR!

Kadınların adalet karşısında yok hükmünde sayıldığına dikkat çeken Yılmaz açıklamasında yapılanan düzenlemeyi de "Utanç kaynağı" olarak niteleyerek şunları kaydetti: "Açıkça görülmektedir ki, artık adalet diye bir şey kalmadı. Milletvekillerine soruyoruz, kadına layık gördüğünüz bu m? Kadına tecavüz edenin yeri nikah masası değil, cezaevidir. Tecavüz bir insanlık suçudur. Artık adaletimizi kendimiz mi sağlayalım' Kadın haklarını koruyacaklarına kadın derneklerini kapatıp, tecavüzü suç olmaktan çıkartarak yasallaştırıyorlar. Kadın hakları dediler, tecavüzü bize layık gördüler. Yaşananları akıl mantık almıyor. Bu önergeyi imza atarak aslında halka tecavüz etmişlerdir. Sene olmuş 2016, neyi tartışıyoruz... Artık bu ülke uyumamalıdır. Eğer halk buna tepki göstermezse bu suça ortak oluyor demektir. Çocuklarımızı bu zihniyete nasıl teslim edeceği? Annelerin babaların vicdanı ne olaca? Kadına seçme ve seçilme hakkı veren bir aynı TBMM'den 2016 yılında kadına tecavüzcüsüyle evlenme hakkı veren bir meclise geldik. Utanılacak haldeyiz..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.