Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıllardır çözüme kavuşmayan 'yatık bina' sorununun projesi hayata geçirilmemiş

Yıllardır çözüme kavuşmayan 'yatık bina' sorununun projesi hayata geçirilmemiş

Karşıyaka Bostanlı’daki yaklaşık 40 yıldır yatık halde birbirine dayanarak duran binalar için Valilik harekete geçti ve tahliye kararı verdi. Bostanlı’daki yatık bina sorununun çözüme kavuşması için Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, özel bir proje hazırladı ve Büyükşehir Belediyesine sundu. Proje ilk etapta kabul edilmedi ancak ilerleyen süreçte onay aldı. Ancak Büyükşehir Belediyesi projeye hayata geçirmedi ve yatık bina sorunu çözüme kavuşmadı. Cevat Durak sorunu çözüme kavuşturacaktı ancak…

  • Ege Postası
  • 16.10.2019 - 13:55

EGEPOSTASI- Karşıyaka'nın Bostanlı semti Cemal Gürsel Caddesi’nde yaklaşık 40 yıldır yatık halde birbirine dayanarak duran apartmanlar için İzmir Valiliği harekete geçti. Yıllardır tehlike saçan eğik apartmanlarda, mülk sahipleri, belediyeler ve müteahhitler arasındaki kat sayısı anlaşmazlığı nedeniyle yaşam devam ederken, binaların altına çok sayıda işletme açıldı. Zaman içinde Bostanlı’nın en gözde yerine dönüşen onlarca daire ve dükkânın olduğu apartmanlar için İzmir Valiliği mülk sahiplerine ve Karşıyaka Belediyesi’ne ‘tahliye’ tebligatı gönderdi. Valilik daire ve dükkânların hemen depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılmasını istedi. Bu karar bölge sakinlerinden bazıları tarafından olumlu karşılanırken bazılarında ise tahliye süreciyle ilgili tedirginlik yarattı.

CEVAT DURAK PROJEYİ HAZIRLADI AMA BÜYÜKŞEHİR UYGULAMADI

Karşıyaka’daki binaların yaşı yaklaşık kırk yıllık ve sorun yıllardır çözüme kavuşmadı. Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, yatık halde birbirine dayanarak duran apartmanların olduğu alan için özel bir proje hazırladı. Durak, binaların temellerinde kırılmalar olduğunu ifade ederek plan tadilatı ile bölgeyi, özel planlama alanı ilan ederek bir proje hazırladı. Hazırlanan proje dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunuldu. Kocaoğlu, projeyi ilk etapta sıcak bakmasa da ilerleyen süreçte kabul ettiği aktarıldı. Ancak Kocaoğlu, projenin o dönemin şartlarında uygulanabilir olmadığı için hayata geçirmediği öğrenildi. Böylelikle Cevat Durak döneminde çözüme kavuşması beklenen yatık bina sorunu büyükşehir belediyesi tarafından rafa kaldırıldı ve herhangi bir adım atılmadı. Projenin hayata geçirilememesindeki etkenlerden birisinin de mülk sahipleri olduğu belirtildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.